SDP-ova lista za EP: Otpala Vrbat, ušao Baldini

Hrvatska i svijet
13.03.2013 07:25
B.Ž.
Marino Baldini (S. HALAMBEK)
Marino Baldini (S. HALAMBEK)
Predsjedništvo SDP-a raspravljalo je danas o kandidatima za izbore za Europski parlament što će se održati 14. travnja. SDP-ovci koji će biti na zajedničkoj listi sa HNS-om i HSU-om su Tonino Picula, Biljana Borzan, Marino Baldini, Oleg Valjalo, Sandra Petrović-Jakovina, potom slijedi kandidat HNS-a Jozo Radoš, pa HSU-a (tek će se odrediti), pa vjerojatno i čelnik SDSS-a Milorad Pupovac itd.
Na listi nema tri sadašnje promatračice: Ingrid Antičević Marinović, nakon njezinog "pipl mast trast as" gafa, ali ni Romane Jerković i Tanje Vrbat, koje su obje došle iz 8. izborne jedinice, a zbog toga što se očekuje da će se Zlatko Komadina vratiti u Primorsko-goransku županiju, lista SDP-a u 8. jedinici je iscrpljena te bi, da su ušle Vrbat i Jerković, SDP ostao bez tih mjesta u Saboru.
Vrlo je zanimljivo da je šansu dobio Marino Baldini iz malene istarske općine Vižinada, gdje je načelnik. Budući da je otpala Umažanka Vrbat, to je kompenzacija za istarske birače.
I zamjenik ministra turizma Oleg Valjalo, koji je do jučer bio zamjenik Veljka Ostojića, također je brzopotezno, u 5 do 12, uletio na listu jer očito odlazi iz Ministarstva slijedom najnovijih događaja. (T. T./NL)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti