SDP: IDA i lokalna vlast ne čine dosta za poduzetnike

Istra
27.02.2013 21:35
B.Ž.
1
1
Istarska lokalna vlast, ali i Istarska razvojna agencija (IDA) uložili su nedovoljan napor u informiranju i poticanju poduzetnika na korištenje sredstava za projekte, a koja su im bila na raspolaganju putem Hrvatske agencije za malo gospodarstvo i investicije (HAMAG Invest).
Naime, od ukupno 32 milijuna kuna koliko su na razini države mogli povući, svega 950 tisuća kuna završilo je u Istri, i to za samo sedam projekata u sklopu jedne poduzetničke zone.
Oštre su to kritike koje je danas na tribini SDP-a u Puli na račun lokalne IDS-ove vlasti, ali i rada IDA-e uputio predsjednik Uprave HAMAG Investa Darko Liović, ujedno i član Glavnog odbora SDP-a.
- Istarska razvojna agencija i lokalna samouprava moraju se više truditi i što prije poduzeti konkretne korake da se takva situacija promijeni. Od presudne je važnosti i dobra suradnja jedinica lokalne samouprave s centralnom vlasti pa je za očekivati da će sustav, a time i mogućnosti apsorbiranja sredstava za istarske gradove i općine biti bolji kad SDP preuzme značajnu ulogu vođenja u Istri, rekao je Liović.
Na tribini je gostovao i SDP-ov kandidat za župana Damir Kajin, koji je naglasio da je u Istri na snazi urušavanje izvozne ekonomije. Po njegovim riječima, na Poluotoku je prošle godine u odnosu na godinu ranije izvezeno čak 27,7 posto manje proizvoda, što je čak 2,2 milijarde kuna manje, a isto toliko iznosio je manjak u robnoj razmjeni. Kajin tvrdi da je samo u Puli izvoz pao s 3,5 milijarde kuna na 1,6 milijardi i kaže da se stoga nitko ne treba čuditi što je gotovo 1.300 kooperanata u sklopu Uljanika ostalo bez posla. (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti