SDP i Jutarnji list manipuliraju rezultatima anketa: U istarskom izdanju Kajinu dodani postoci, a Flegu oduzeti

Hrvatska i svijet
18.03.2013 11:26
D. Požarić
1
1
U SDP-u su se, kako bi istarsku javnost i sebe same uvjerili da je podrška Damiru Kajinu bila dobar potez, počeli služiti i manipulacijama u izbornim anketama, a u tome ih očigledno podupire i Jutarnji list, piše portal istarski.hr
Urednik Jutarnjeg Davor Butković je komentirao rezultate ankete koju ne po narudžbi SDP-a na uzorku od 1600 ispitanika napravila agencija Ipsos Puls. No, u istarskom su izdanju objavljeni jedni, a u zagrebačkom sasvim drugi rezultati.
U istarskom je izdanju, namijenjenom čitateljima iz Istre, objavljeno da Damir Kajin dobiva 41, a Valter Flego 29 posto glasova, dok je Butkovićev komentar naslovljen sa „Kajin vodi ispred IDS-ovca Flega za 12 posto glasova“.
U zagrebačkom izdanju koje se tiska nekoliko sati kasnije i koje je istarskim čitateljima nedostupno, objavljeno je da Kajin dobiva 37,3 a Flego 32,6 posto glasova. Naravno, i naslov je drugačiji, pa on sada glasi: „SDP-ova koalicija i IDS izjednačeni na izborima u Istri.
Dragan Bagić iz IpsosPulsa je portalu istarski.hr potvrdio da je ispravna anketa objavljena u zagrebačkom izdanju, a zašto su u istarskom izdanju objavljeni nepostojeći rezultati, koji idu u prilog SDP-ovom kandidatu za župana, nije znao odgovoriti. „Rezultati objavljeni u večernjem izdanju Jutarnjeg lista nemaju veze s anketom koju je radila agencija IpsosPuls“, rekao je Bagić za istarski.hr. koji kao zanimljivost ističe i činjenicu da je IpsosPuls istraživanje za drugi krug izbora napravio i sa samo dva kandidata za župana, pa ostaje nepoznanica zašto u niti jednom izdanju nisu objavljeni i ti rezultati.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti