Savjet mladih Funtane ambiciozno u prvu godinu rada

Lokalno
13.01.2009 00:00
D. Požarić
1
1
Autor: N. Lazarević
1
S iznimkom srpnja i kolovoza, mladi su si kalendarom aktivnosti za tekuću godinu odredili najmanje jednu akciju mjesečno. U veljači je to organizacija maškara i memorijalnog malonogometnog turnira, u travnju posjet smotrama sveučilišta u Rijeci i Zagrebu za sve buduće studente iz ove općine, dok primjerice u rujnu planiraju prikupljati odjeću, obuću, hranu i igračke u humanitarne svrhe. Valja spomenuti i predavanja o ovisnosti i poremećajima u ponašanju, akciju čišćenja mjesta te studijsko putovanje, sve u planu do kraja godine. Škola govorništva trebala bi biti organizirana u prosincu, u suradnji s porečkom Gradskom knjižnicom. Na pojedinim drugim akcijama tražit će pomoć porečkog Zdravog grada i Pučkog otvorenog učilišta, općinske Turističke zajednice te vrsarske osnovne škole.
Ivana Prekalj
Među dugoročnim ciljevima je postupno prikupljanje knjižnog fonda radi utemeljenja male mjesne knjižnice te pronalaženje prostora za okupljanje mlađe populacije.
Peteročlani Savjet mladih imenovalo je Općinsko vijeće krajem srpnja, po ranije raspisanom javnom pozivu za predlaganje kandidata. Savjet se ubrzo sastao, svoje djelovanje uredio poslovnikom te među sobom izabrao rukovodstvo. Predsjednica je Ivana Prekalj (1983.) iz mladeži IDS-a, njena zamjenica Marina Liović (1984.) iz udruge Loza, a članovi su Ecian Štifanić (1987.) iz nogometnog kluba, Danijela Prša (1988.) iz odbojkaškog te HDZ-ov predstavnik Milan Lukić (1981.)
Marina Liović
M. DODIĆ

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti