Šaškin na kraju avanture

Sport
09.01.2009 00:00
D. Požarić
1
1
1
Danijel Šaškin i Damir Bruner su na kraju svoje postolovine po Južnoj Americi. Kako aznajemo, naša je posada doživjela kvar na rashladnom sistemu svoje Opel Antare i cijelu noć provela u pješčanim prostranstvima argentinske pustinje te nije startala na današnjoj sedmoj etapi. Kako saznajemo od Marina Frčka koji je stupio u kontakt s mađarskom ekipom koja održava Opel Antaru, Šaškin i Bruner već su predali putni karton te tako i službeno odustali. Koliko je ovogodišnji Dakar doista težak svjedoči i podatak da je osim naše posade u jednakim problemima bilo još tridesetak ostalih posada, pa je tako jučerašnji brzinski ispit završilo samo 86 posada.
Osim mnogo odustajanja organizatori se nalaze u sve većim problemima što se samih staza tiče. Nakon što su šesti ”brzinac” skratili sa 395 kilometara na samo 178 zbog nepremostive rijeke, slično su učinili i sa sedmom koji je skraćen od prvog ”check pointa” odnosno sa 419 na 243 kilometara.
Vodstvo u utrci nakon završenog sedmog brzinskog ispita preuzeo je Carlos Sainz kojem je za petama jožnoafrikanac Giniel de Villiers dok treće mjesto ”drži” američki vozač Mark Miller. Jedan od favorita za ukupnu pobjedu i Sainzov najveći takmac Nasser Al-Attiyah isključen je iz utrke nakon šestog ”brzinca” zbog namjernog izlaženja iz rute kako bi izbjegao velike pješčane dine zbog kojih je u konačnici odustala i naša posada.
UKUPNI REZULTATI NAKON 7. ISPITA
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti