Šaškin i Bruner napredovali 10 mjesta

Sport
05.01.2009 00:00
D. Požarić
1
1
Danijel Šaškin i Damir Bruner su nakon dva dana Rallya Dakar ostvarili ogroman napredak, prestigavši u poretku više od stotinu automobila. Na drugom brzinskom ispitu postigli su 79. rezultat u konkurenciji automobila s vremenom 4.46,30, te trenutno zauzimaju 84. mjesto ukupnog poretka. Na prvom mjerenju vremena nakon 15 kilometara Šaškin i Bruner su popravili svoj rezultat za čak dvadesetak mjesta u odnosu na jučerašnji postigavši vrijeme 18,22 minute. Prašnjave zemljane staze sa puno zavoja, koje predstavljaju prave relijaške uvjete, očito odgovaraju mladom porečkom automobilistu, koji je na drugoj mjernoj točki nakon prijeđenih 108 kilometara imao još bolji. S vremenom 1.32,05 Šaškin i Bruner imali su 47. prolazak. No, nakon toga uslijedilo je ukopavanje u dubokom pijesku, koje je oduzelo dragocjeno vrijeme. Iz tog je razloga jedan dio brzinca pretvoren u etapu.
Pobjedu je drugoga dana odnio Španjolac Carlos Sainz, preuzevši na taj način i vodstvo u ukupnom poretku automobila, ispred južnoafrikanca De Villiersa i trećeplasiranog Peterhansela. Među motociklistima slavio je Verhoeven (KTM), probivši se na taj način da drugo mjesto nakon dva dana. I drugoga je dana među quadovima najbolji bio Francuz Declerk (Yamaha), dok je u konkurenciji kamiona slavio nizozemski vozač De Rooy (ginaf).
Danas je na rasporedu 3. etapa na relaciji Puerto Madryn-Jacobacci. Rezultate uživo možete pratiti na službenim web stranicama rallyja . (parentium.com)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti