Šah: Županijska online prvenstva osnovnih i srednjih škola Istarske županije 11. svibnja

Sport
28.04.2021 20:29
D. Požarić
Pixabay
Pixabay
Školski sportski savez Istarske županije organizira online pojedinačno i ekipno prvenstvo Istarske županije u šahu za učenice i učenike osnovnih i srednjih škola Istarske županije. Prvenstvo će se održati u utorak, 11. svibnja 2021. u 14:00 sati na portalu www.lichess.org , a planirano je u 4 kategorije: dječaci i djevojčice osnovnih škola te djevojke i mladići srednjih škola.
Igraju se odvojeno muška i ženska prvenstva. Pravo nastupa imaju svi zainteresirani dječaci i djevojčice (od 3. do 8. razreda) osnovnih škola te djevojke i mladići srednjih škola (bez ograničenja).
Rok za prijave je srijeda 5. svibnja 2021. do 14:00 sati preko Školskih sportskih društava isključivo elektroničkom poštom.
Sva prvenstva se igraju po Pravilima šaha FIDE, švicarski sustav u 7 kola, s tempom igre od 10 minuta po igraču/igračici za cijelu partiju, plus 5 sekundi dodatka za svaki odigrani potez. U slučaju manjeg broja igrača/igračica u pojedinoj kategoriji igrat će se Bergerov (kružni) sustav. Parovi se određuju računalnim programom na www.lichess.org . Pobjednici postaju županijski pobjednici za školsku godinu 2020./2021. Po troje najuspješnijih u svakoj kategoriji bit će nagrađeno medaljama. Za ekipni poredak boduju se tri najuspješnija pojedinačna rezultata. Prve 3 ekipe u svakoj konkurenciji bit će nagrađene peharima.
Radi boljeg upoznavanja učenika i učenica sa sustavom igre, načinom prijave i testiranja opreme, organizira se i pokusno natjecanje u ponedjeljak 10. svibnja 2021. u 14:00 sati. Ono nije obvezno, ali se preporučuje. Pravo nastupa i prijave te opće upute za registraciju učenika na portalu Lichess možete vidjeti u privicima.
Dodatne informacije na goran.banovac@skole.hr ili na broj mobitela, 098/187 - 189 Goran Banovac, prof.
[dok1]
[dok2]
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti