SAD: Četvero mrtvih nakon upada Trumpovih pristaša u Kongres, potvrđena pobjeda Bidena

Hrvatska i svijet
07.01.2021 10:00
Foto: Flickr
Foto: Flickr
Kongres SAD-a je dan nakon upada Trumpovih pristaša u zgradu Kapitola potvrdio pobjedu Joea Bidena na američkim predsjedničkim izborima.
Kongres je jutros odbacio prigovore na pobjedu Joea Bidena na predsjedničkim izborima u Pennsylvaniji. Sinoć su stotine Trumpovih pristaša upale u zgradu američkog Kongresa u Washingtonu. Smrtno su stradale četiri osobe, objavila je washingtonska policija.
Nakon četverosatne opsade zgrade Kongresa, zakonodavci su se ponovo okupili kako bi nastavili s verifikacijom pobjede Joe Bidena na američkim predsjedničkim izborima. Washington je i dalje pod policijskim satom, a zgrada Kapitola i okolne ulice okružene su pripadnicima interventne policije.
Na sjednici Kongresa potom su prebrojani glasovi izbornog kolegija iz još 12 saveznih država, a potom je potvrđena Bidenova pobjeda na američkim predsjedničkim izborima održanima u studenom prošle godine.
Facebook i Twitter obrisali su više objava Donalda Trumpa u kojima je ponovio neutemeljene tvrdnje o "ukradenim izborima", a pristaše nazvao "velikim patriotima". Više Trumpovih dužnosnika podnijelo je ostavke. (ls)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti