Sa 117. sjednice Gradskog poglavarstva

Lokalno
15.04.2009 00:00
Izvor: Grad Poreč
D. Požarić
U utorak, 14.travnja 2009.godine, je u Maloj vijećnici Grada Poreča održana 117. sjednica Gradskog poglavarstva.
Članovi Gradskog poglavarstva su prihvatili prijedlog Plana rashoda za materijal, dijelove i usluge tekućeg i investicijskog održavanja osnovnog školstva Grada Poreča za 2009. godinu. Navedenim Planom specificirane se namjene i iznosi sredstava za rashode za materijal, dijelove i usluge tekućeg i investicijskog održavanja osnovnih škola na području Grada Poreča u 2009. godini, i to za Osnovnu školu Poreč sa područnim školama u Žbandaju, Novoj Vasi i Velom Maju, Osnovnu školu Bernardo Parentin I - Osnovnu glazbenu školu Slavko Zlatić.

Za financiranje školstva 231,509 kuna

Ukupno bilancirana sredstva za ove rashode osnovnih škola Grada Poreča za 2009. godinu, temeljem Odluke Vlade Republike Hrvatske o kriterijima i mjerilima za utvrđivanje bilančnih prava za financiranje minimalnog financijskog standarda javnih potreba osnovnog školstva u 2009. godini, iznose 231.509,00 kuna.

Zelene površine

Grad Poreč, kao višegodišnji dobitnik prestižnih nagrada za uređenje Grada ulaže veći dio proračunskih sredstava za održavanje i poboljšanje standarda dostignutih u pogledu održavanja zelenih površina. Održavanje zelenih površina povjereno je poduzeću Usluga Poreč d.o.o , što se uređuje sklapanjem posebnog godišnjeg Ugovora. Na sjednici je prihvaćen Prijedlog Plana godišnjeg održavanja zelenih površina za 2009.godinu, a sredstva su osigurana u Proračunu Grada Poreča.

100.000 eura od naknade T-mobilea za postavljanje antena kod sportske dvorane

Gradsko Poglavarstvo je dalo suglasnost trgovačkom društvu T-Mobile Hrvatska d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu za instaliranje telekomunikacijske opreme namijenjene prijemu i odašiljanju radio signala pored nogometnog igrališta (SC Veli Jože). Grad Poreč ishodio je Lokacijsku dozvolu na temelju Idejnog projekta u svrhu postavljanja javne rasvjete na gradskom nogometnom igralištu i pripadajućoj atletskoj stazi. Postavljanjem predmetne rasvjete omogućiti će se instalacija tehničke opreme za potrebe tvrtke T-Mobile Hrvatske iz Zagreba. Navedena će tvrtka na ime naknade za postavljanje opreme namijenjene prijemu i odašiljanju radio signala, za vremenski period od 15 godina, platiti jednokratnu naknadu u iznosu od 732.000,00 kuna.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti