Sa 114. sjednice Gradskog poglavarstva: stanje sigurnosti u Poreču zadovoljavajuće, kriminalitet u porastu

Lokalno
10.03.2009 00:00
D. Požarić
Na 114. sjednici Gradskog poglavarstva je prihvaćena informacija o stanju sigurnosti na području Grada Poreča za 2008. godinu, koja je prezentirana od strane Valtera Opašića, načelnika Policijske postaje Poreč, javljaju iz Grada na službenim web stranicama.
Sigurnosno stanje na području grada Poreča u 2008. godini je zadovoljavajuće budući da je u odnosu na prethodnu godinu evidentirano blago povećanje ukupnog broja kaznenih djela odnosno evidentiran je veći broj KD iz domene općeg kriminaliteta, iz domene organiziranog kriminaliteta, iz domene kriminaliteta zlouporabe droga, iz domene maloljetničke delikvencije, iz domene gospodarskog kriminaliteta iz domene javnog reda, dok se bilježi pad KD iz domene prometa, a prisutan je trend povećanja razriješenosti kaznenih djela, što ukazuje na veću efikasnost službe, stoji u izvještaju.
Stanje sigurnosti nije samo odraz uspješnosti rada policije već i pokazatelj kvalitete suradnje svih mjerodavnih službi i institucija u rješavanju i reagiranju na događaje i pojave koji utječu na sigurnost. Ono u konačnici zavisi od potpore koju policija dobiva od svih razina vlasti te tijela područne i lokalne uprave i samouprave, kao i samih građana.
Na sjednici je prihvaćen prijedlog Odluke o odabiru ponuditelja za izvođenje dodatnih radova na izgradnji infrastrukture zone gospodarske namjene Buići – Žbandaj.
Prihvaćen je i prijedlog Odluke o početku postupka javne nabave radi odabira ponuditelja za opskrbu električnom energijom mjernih mjesta u vlasništvu Grada Poreča.Planirana vrijednost nabave na temelju utroška električne energije za 2008. godinu, sadržana je unutar dosadašnjih stavki Proračuna za utrošak el. energije i to za područje grada i vanjskih mjesnih odbora.
Članovi Gradskog poglavarstva prihvatili su prijedlog Odluke o početku postupka javne nabave za izvođenje radova na proširenju groblja u Fuškulinu.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti