Večernjakovu ružu u kategoriji radijska emisija godine osvojila je emisija "Draga nam je Istra" s Radio Istre, Digitalna ruža za 2023. godinu pripala emisiji "Explora"

Mozaik
24.03.2024 08:11
D. Požarić
Digitalna ruža pripala je ekipi Explore (na slici Elvis Mileta)
Digitalna ruža pripala je ekipi Explore (na slici Elvis Mileta)
Izvor: Youtube screenshot
Završena je dodjela 30. Večernjakove ruže. Ruža je prva medijska nagrada u Hrvatskoj, osnovana 1994. godine te ove godine slavi svoj 30. rođendan. Najprestižnija i najstarija medijska nagrada u Hrvata dodjeljivala se u osam kategorija i to su bile: Digitalna ruža, Glazbenik godine, Glumačko ostvarenje godine, Novo lice godine, Radijska emisija godine, Radijska osoba godine, Televizijska emisija godine i Televizijska osoba godine, a povodom 30. rođendana tu je i posebna kategorija za životno djelo.
Ružu u kategoriji radijska emisija godine osvojila je emisija "Draga nam je Istra" s Radio Istre, a u drugoj radijskoj kategoriji, onoj za radijsku osobu godine slavio je Miljenko Cvitković Minja. Digitalna ruža za 2023. godinu pripala je emisiji "Explora", a novo lice godine je Miach. Televizijska osoba godine po glasovima čitatelja Večernjeg lista je Sabina Tandara Knezović, a glumačko ostvarenje imali su Slavko Sobin i Tihana Lazović. Glazbenik godine je Gibonni, a TV emisija godine "Superpotjera". Nagrada za životno djelo pripala je Miroslavu Liliću.
- Uh! Hvala svima na pljesku, hvala Radio Puli i HRT-u što su mi omogućili da jednom tjedno na manje od metra budem sat vremena s Koradom Korlevićem, čovjekom koji širi nevjerojatnu energiju i koju mi svakoga utorka pokušavamo prenijeti već 20 godina, a već desetak mjeseci na gledatelje. Veliki pozdrav svim našim Eksplorijancima! - zaključak je urednika emisije Elvisa Milete.
Glavna urednica Radio Istre Melita Gržić Pincin zahvalila je svima koji čuvaju istarsku narodnu baštinu, čime se bavi nagrađena emisija. "Neki to čine na tradicionalan način, a neki, kao Baby Lasagna, na suvremen način. Velika hvala svim kolegicama i kolegama koje su, u ove 33 godine, radile na emisiji", rekla je Gržić Pincin.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti