Rukomet: Poreč poražen od Dubrave

Sport
14.12.2020 08:57
1
1
Rukometaši Poreča su u 12. kolu Premier lige po drugi put ove sezone poraženi od Dubrave, rezultatom 22:26 (10:12).
U prvom susretu nakon novog kruga samoizolacije, Poreč je pokazao da se teško u potpunosti vratiti u stari ritam.
Utakmicu je trener Lovrinović morao početi bez Antonija Pribanića koji će neko vrijeme biti odsutan zbog ozlijede lista, a vratar Ivan Vekić tek je pred susret izašao iz produžene samoizolacije. Ostatak momčadi je također zbog odrađene samoizolacije pred utakmicu odradio tek nekoliko treninga.
Poreč je poveo s 2:0, a Dubrava još nije zapucala prema golu. Porečani su pokazali čvrstu obranu pa je i Erik Krbavčić upisao dvije povezane obrane zahvaljujući za 3:1. Priliku za odvajanje Porečani nisu iskoristili pa je Dubrava preko Nikole Kaštelana smanjila na 2:3. No, ponovno je pojačao Poreč i uspio se odvojiti preko Luke Moslavca na 6:3.
Do prvog izjednačenja u utakmici dolazi u 27. minuti kad Toni Vinković postavlja 9:9, a vrlo brzo Veprovi preuzimaju vodstvo (10:9).
Poreč je „upao u crnu rupu” s obzirom na to da je posljednji gol postigao u 21. minuti. Post prekida Matija Rađaković osam minuta kasnije, ali ništa se puno ne mijenja do isteka 30. minute. Dubrava je na odmor otišla s prednosti od dva pogotka (12:10).
I drugo poluvrijeme krenulo je malo usporenije, trebalo je šest minuta da se Poreč posloži a Filip Perić polukontrom smanji na 14:15.Težak susret nastavio se u posljednjih 15 minuta jer je Poreč stalno lovio goste i pokušavao igru nekako preokrenuti na svoju stranu.
U posljednjih pet minuta utakmice domaćin je uspio povezati 3:0 seriju koju je zaključio Perić za 22:23 uz dvije Vekićeve obrane. Tad kreće velika borba, ali su dvije greške Poreča bile presudne za konačni rezultat.
Prvi strijelac Poreča bio je Luka Moslavac sa šest postignutih pogodaka, dok je jedan manje upisao Filip Perić. Na vratima je Erik Krbavčić upisao sedam obrana, a Ivan Vekić pet. U suparničkim redovima istaknuo se Ante Ivanković sa šest golova, a jednaki broj postigao je i Luka Vinković. Između vratnica Dominik Marković upisao je osam obrana.
Sljedeći susret Poreč igra već u srijedu, 16. prosinca, kad u Poreč stižu Sesvete u sklopu zaostalog sedmog kola Premijer lige. (ls)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti