Rukomet: POREČ-NAŠICE 28:23(18:12)

Sport
09.06.2005 00:00
Izvor: vg/Mx/dp
Mx
POREČ-NAŠICE 28:23(18:12)
gledatelja:800

POREČ: Želimir Popović, Vedran Šimunović, Saša Ilić, Saša Borotić 5, Tomislav Špehar 5, David Petrić, Ivan Božić 4, Davor Turković, Dean Turković4, Vedran Mataija 2, Tomislav Matošević 4, Neno Gašpar, Boris Lisica 4.

NAŠICE: Svilar, Džajić 8, Horvat, Adžić, Kiš, Begović 2, Denisov, Tomičić 3, Nekić 3, Bunjevac, Mrdenović 4, Eklić 3, Pavić, Ugljanac

Pobjeda kao poklon publici i vjernim Šajetama na kraju sezone, najlijepše je što su nam novopečeni prvoligaši iz našeg grada mogli podariti.

Utakmica koja je bila bitna svima osim Poreču gotovo je cijelo vrijeme išla u jednom smjeru. O njenom rezultatu ovisilo je tko će slijedeće godine uz Poreč u prvoligaško društvo. Pobjeda Našica izbacivala je Solin iz utrke koji je lako pobijedio Zadra na domaćem terenu.

Porečani utakmicu otvaraju vodstvom 4:1. Za koliku-toliku neizvjesnost pobrinuli su se gosti okrenuvši rezultat na 8:10, ali stvari vrlo brzo dolaze na svoje mjesto serijom 10:2. Rezultatom 18:12 odlazi se na poluvrijeme.

Kao po običaju oko 40. minute dolazi do pada koncentracije, te Našice opet prijete smanjenjem zaostatka na samo minus 3. U nekoliko sljedećih napada, zahvaljujući dobrim obranama Šimunovića, Poreč u 54.minuti bježi na sigurnih 27:20. Od tog se trenutka očekivao kraj utakmice i fešta, te bacanje dresova vjernim Šajetama, koje su se na inicijativu Siniše Fatorića, Ivana Bratulića, Roberta Fabca i Edija Džonija, reaktivirale i uvelike pomogle rukometašima u postizanju ovog ovjesnog uspjeha.

50 godina rukometa na Poreštini je iza nas. Ovi dečki na čelu sa trenerom Ilićem i uz punu podršku uprave prvi su put uveli naš klub u elitni razred hrvatskog rukometa. Sad slobodno mogu na zasluženi odmor i zabavu, a već se u petak u Internacional clubu sprema tradicionalna rukometna fešta.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti