Rok Turk i Blanka Kacin osvojili 27. Rally Opatija

Sport
06.05.2018 18:02
D. Požarić
Foto: Uroš Modlic/Foto Modlic
Foto: Uroš Modlic/Foto Modlic
Nakon dva dana, 12 brzinskih ispita i 103 pređena kilometra, 27. Rally Opatija je došao svome kraju. Kao pobjednici Kvarner napuštaju Rok Turk i Blanka Kacin, koji su u Peugeotu 208 T16 R5 s 58:55.4 minuta odvezli najbrže vrijeme, 11.4 sekunde brže od prošlogodišnjih pobjednika, Viliama Prodana i Zorana Raštegorca (Škoda Fabia R5).
„Mislim da se Vili super pripremio na ovu utrku, pobijedio je ipak prošle godine,“ krenuo je novopečeni pobjednik. “Super nam je uspjela prva mokra Učka, tamo smo napravili prvu razliku koju smo nekako održali do kraja, bila je to svojevrsna igra rizika, bio je superfight. Sve čestitke Friku i Prodanu.“
Treće mjesto je pripalo mađarskoj posadi Antala Kovacsa i Gerga Istovicsa, koji su bili 39.3 sekunde sporiji od Turka i Kacin. Četvrto mjesto su velikom bitkom izborili još jedni Mađari (koji, doduše, voze pod hrvatskom zastavom) – Krisztian Hideg i Istvan Kerek (Škoda Fabia R5). Naime, nakon što su petak završili s najboljim vremenom, u subotu su zbog probušene gume ostali bez zraka za opstanak u borbi za pobjedu.
“Očito Peugeot 208 mora dobitI u Opatiji,” nasmijano će Prodan. “Bilo je super, jak fight od starta. Turk je bio odličan, čak bih rekao i iznad očekivanja. Što se pobjede tiče, čestitam mu od srca. Mislim da smo sami sebe pobijedili, prva Učka je bila kliska, slinava, pa smo tamo kiksali. išli smo nekih 15-20 sekundi sporije od realnog vremena koje smo trebali voziti, i to nas je koštalo pobjede na kraju. No, nema veze, jako smo zadovoljni. U novom autu, drugo mjesto. Osjećamo se kao pobjednici.”
Sreća je nedostajala višestrukom rally prvaku Hrvatske Juraju Šebalju, koji je u prvom svom reliju ove sezone u uskom zavoju izgubio kontrolu nad Hyundaijem i20 R5 i stražnjim djelom udario o zid, zbog čega je ostao bez kotača.
Ovogodišnje izdanje opatijskog rallyja posjetilo je 93 posada iz devet zemalja, od kojih je 12 bilo u prestižnim automobilima R5 kategorije. (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti