Robert Perišić u Kući za pisce - Hiži od besid

Kultura
09.10.2015 17:05
D. Požarić
1
1
Predstavljanje novog romana Roberta Perišić “Područje bez signala” održano je u srijedu u Kući za pisce – Hiži od besid. Perišić se u pazinsku Kuću za pisce vratio nakon 6 godina jer je upravo on bio prvi gost Kuće nakon njezinog otvaranja 2009. godine. Autor se jučer prisjetio svog boravka u Pazinu. “Bilo je zanimljivo bit na ovom mjestu, to je stvarno posebno mjesto. Ne sjećam se rezidencija koje su bile na ovako spektakularnom mjestu. Ima nešto u tome što ovdje inspirira, a može inspirirati na različite načine, sve ovisi o tome u kojem je čovjek raspoloženju”, istaknuo je autor.
2
2
Iako je Robert Perišić u hrvatskoj književnosti poznat kao pisac poezije i kratkih priča, sa svojim prvim, nagrađivanim romanom, “Naš čovjek na terenu” stekao je veću popularnost. “S romanom je tako da privlači više pažnje, više ima čitalačke publike, a kratke priče koje mogu biti jednako kvalitetne kao i roman, ali u načelu imaju manju publiku. Iako ih ja ne bih nimalo podcjenjivao kao žanr, dapače, mislim da kratka priča kao žanr je u prozi najpoetičniji žanr proze”, naveo je Perišić.
Radnja romana “Područje bez signala” odvija se u gradiću N. kojeg autor ne želi locirati. “Mene nisu samo zanimali samo konkretno naši krajevi, zanimalo me da se stvari postave na nešto općenitiji način. Namjerno sam radio male upade nečega što bi mogli nazvati nerealnim u smislu kad se postavi nešto u neku lokaciju, pa da li se može tu pojaviti ovaj lik ili ova pjesma ili nekakav motiv, da li on tu spada. Namjerno sam razbijao tu realističnost prostora, jer sam htio da roman nema taj aspekt direktnog prepoznavanja”, zaključio je autor.
S Robertom Perišićem je u Kući za pisce – Hiži od besid razgovarao je Ivan Sršen.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti