'Road To Umag" kao uvod za 31. Plava Laguna Croatia Open Umag

Sport
18.05.2021 10:43
1
1
Ovogodišnji, 31. Plava Laguna Croatia Open, koji će se od 16. do 25. srpnja održati u Umagu, pratit će teniski uvod Road To Umag.
Road To Umag je serija od tri turnira koji će prethoditi umaškom ATP-u i bit će namijenjeni isključivo hrvatskim tenisačima. Prvi će se turnir održati od 9. do 12. lipnja u Teniskom klubu Karlovac, drugi od 16. do 19. lipnja u Teniskom klubu Požega, a treći od 24. do 27. lipnja u Teniskom klubu Split.
Konačna nagrada za pobjednika cijele serije Road To Umag bit će pozivnica za kvalifikacije umaškog ATP turnira.
Pobjednik svakog od tri turnira bit će pozvan za završni Road To Umag Masters, koji će se održati u Stella Marisu dva dana prije početka ATP kvalifikacija, 15. i 16. srpnja. Tako će umaška završnica okupiti šestoricu hrvatskih igrača, a najuspješniji će od njih dobiti priliku zaigrati u kvalifikacijama za jedini hrvatski ATP turnir.
- Ovim projektom želimo pomoći hrvatskim tenisačima i dati im mogućnost da se izbore za mjesto na našem turniru, ali i da si kroz turnire u Karlovcu, Požegi i Splitu osiguraju veliki broj kvalitetnih mečeva. Svjesni smo da je put iznimno težak i da će samo jedan tenisač na kraju izboriti nastup u kvalifikacijama Plava Laguna Croatia Opena Umag, ali smatramo da na ovaj način svima dajemo šansu, istaknuo je Tomislav Poljak, direktor Plava Laguna Croatia Opena Umag.
Turniri u Karlovcu, Požegi i Umagu bodovat će se za rang-listu Hrvatskog teniskog saveza te će na njima moći nastupiti isključivo hrvatski državljani registrirani pri HTS-u.
Osim igrača u glavnom turniru, U Umagu će se natjecati i gotovo 500 rekreativaca na popratnim turnirima, kao što su to tradicionalni VIP turnir, HEPi turnir, Umag Stars Open te drugi po redu ITF turnir tenisača u kolicima. (ls)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti