RK Poreč obnovljen i uglavnom spreman za novu natjecateljsku sezonu - cilj je kontinuitet

Sport
08.07.2015 14:52
D. Požarić
Tomislav Huljina, predsjednik kluba Roland Fable, trener Dinko Đanković i Gabriel Deak
Tomislav Huljina, predsjednik kluba Roland Fable, trener Dinko Đanković i Gabriel Deak
Tek što je završena jedna od uspješnijih sezona Rukometnog kluba Poreč, uprava kluba marljivo radi kako bi momčad ostala u vrhu hrvatskog rukometa. Četvrto mjesto u Premijer ligi i ponovni plasman na europska natjecanja potvrda su da se u Poreču igra jedan od boljih rukometa u državi. Glavobolju pred početak sezone čelnicima kluba zadao je trener Saša Ilić kad je nakon dugogodišnje suradnje napustio klupu porečkog prvoligaša i preuzeo talijanski Carpi. Nakon dugo vaganja, upražnjeno je mjesto dodijeljeno karlovačkom stručnjaku Dinku Đankoviću, koji je posljednje godine proveo u Karlovcu u ekipi sa kojom je zaključio svoju igračku karijeru. Nakon toga preuzeo je školu rukometa i prvu momčad HRK Karlovca, sa kojom je jednom prilikom ostvario i plasman u Europu.
Nakon što su Srećko Jerković i Krunoslav Pahanić svoje karijere odlučili nastaviti u inozemstvu, predstavljena su i nova lica u porečkom premijerligašu.
Riječ je o devetnaestogodišnjem Matiji Božiću, prošle godine članu labinskog trećeligaša Mladog rudara. Karijeru je započeo u Areni Jadrograd gdje je još kao petnaestogodišnjak debitirao u Premijer ligi. -Naravno da je to za mene bilo predivno iskustvo, no tada sam više nastupao nego igrao. Nije bilo previše razmišljanja nakon poziva Poreča, to je jedinstvena prilika u karijeri mladog igrača poput mene. Od sebe uvijek imam maksimalna očekivanja i znam da ću dati sve od sebe kako bih opravdao ukazano povjerenje, rekao je Božić.
U RK Poreč se nakon dvije godine izbivanja vraća dvadesetogodišnje lijevo krilo Gabriel Deak, koji je posljednje sezone branio boje Buzeta.
Kako nam je sportski direktor kluba Eduard Džoni potvrdio, uprava klub nastoji zadržati među stabilnijim i uspješnijim premijerligašima: -Očekujemo da će novi trener nastaviti sa onime što je radio i u Karlovcu, a to je rad sa mlađim igračima koje ćemo pridružiti prvoj momčadi. Igrači poput Mataije, Rađakovića, Thossa, Krajinovića i Huljine koji su tijekom ove sezone nosili našu momčad, produžili su suradnju, a za neke u tom smislu nedostaje samo formalnost.
-U razgovorima smo sa nekim igračima koji su pred dvije godine zbog studija bili primorani napustiti Poreč i željeli bismo im pružiti priliku da se nametnu novom strategu. Što se novih imena, tiče, imamo nekoliko želja, no zasad sa imenima ne želimo izlaziti u javnost, rekao je Džoni.
Spomenuo je i kako klub radi na uspostavi suradnje sa renomiranim inozemnim klubom o čemu će javnost također izvijestiti kad bude konkretnijih informacija. Ukoliko uspiju u svom naumu, bit će to možda i prva suradnja takve vrste u svijetu rukometa.
Još je jedan od zadataka koje si je klupska uprava zacrtala za ovu godinu animacija navijača da u što većem broju dođu na utakmice. O tome uskoro više na klupskoj Facebook stranici . (Luka Puniš/dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti