Rijeka: Na sud s kosirom

Crna kronika
06.05.2004 00:00
Izvor: Novi List/Mx
Mx
Jučer je 21-godišnji student jednog fakulteta riječkog Sveučilišta na ulazu u zgradu riječkog Županijskog, odnosno Općinskog suda zatečen s – kosirom! Zatečeni pravosudni policajci – vježbenici mladiću su oduzeli kosir pa se on mirno uputio na parnicu kod sutkinje Općinskog suda Božane Eržić.
– Mislim da je riječ o bezopasnom mladiću, a meni je objasnio da se od kosira ne odvaja. To mu je, kazao mi je, uspomena na nonića – rekla nam je sutkinja Eržić. – Međutim, nastavlja sutkinja, prije par dana imala sam zakazanu ostavinsku raspravu, ali sam je odgodila zbog toga što stranka nije željela ostaviti svoj nož na porti suda. A riječ je o čovjeku koji je donedavno bio u zatvora u inozemstvu i kojeg sam tražila 10 godina. Ali rasprava nije održana jer nije želio policajcima predati nož.
Naravno, u sjećanju je još uvijek pokolj u zgradi zagrebačkog Općinskog suda od kada su pojačane mjera opreza na svim našim sudovima. Podsjećamo da je proteklog tjedna na svom radnom mjestu napadnut sudac riječkog Općinskog suda Damir Vinketa, a tko zna kako bi se sve okončalo da je stranka bila naoružana.
Neslužbeno, ali pouzdano doznajemo da se svakog mjeseca na ulazu u riječku »palaču pravde« oduzme tridesetak noževa. Ako je riječ o ljudima koji službeno posjećuju sud, koliko je tek naoružanih ljudi oko nas? I na kraju, kosir je jučer mlađahnom studentu uz potvrdu uredno vraćen. Uostalom, kao i svi pronađeni i privremeno oduzeti noževi.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti