Riječanka Slađana Bursać dobitnica stipendije 'Za žene u znanosti'

Hrvatska i svijet
07.02.2013 16:21
B.Ž.
1
1
Mlade hrvatske znanstvenice Ana Jurinjak Tušek, Slađana Bursać, Helena Bilandžija i Željka Fiket, stipendistice su ovogodišnjeg nacionalnog programa stipendiranja "Za žene u znanosti" za 2013., koje već sedmu godinu zaredom dodjeljuju Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO pri Ministarstvu kulture i tvrtka L'Oreal Adria.
Riječanka Slađana Bursać jedna od četiri dobitnice stipendija programa „Za žene u znanosti“ za 2013. godinu kojim se nagrađuju znanstvenice u završnoj fazi doktorske disertacije stipendijom u iznosu od 4.000 €. Izborno povjerenstvo kojim predsjeda akademik Zvonko Kusić, predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti sastavljeno od akademika, znanstvenika i profesora odabralo je Slađanu Bursać između 58 ovogodišnjih prijava upravo zbog vrijednosti njenog znanstvenog rada.
Slađana je upisala doktorat na Medicinskom fakultetu u Rijeci i izrađuje doktorsku disertaciju s temom „Istraživanje mehanizama aktivacije supresora tumora p53“ čije istraživanje će dovesti do boljeg razumijevanja kako nastaju bolesti kada je poremećen mehanizam sinteze proteina, a osim toga u budućnosti bi moglo dovesti do razvoja novih lijekova za takve bolesti i njihovo liječenje.
L’Oreal ADRIA i Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO u proteklih sedam godina nagradili su čak 26 uspješnih mladih znanstvenica koje u svojim životopisima ponosno ističu stipendiju „Za žene u znanosti“. Od ove godine program stipendiranja „Za žene u znanosti“ se provodi uz pokroviteljstvo Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i uz potporu Rektorskog zbora Republike Hrvatske, a sinoćnjoj svečanosti nazočili su i predstavnici Ministarstva kulture, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te predstavnici Grada Zagreba.
(P)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti