Rezultati Lidrana Poreštine: Leoni Bokulić nagrađena četiri rada, Zoranu Antičeviću tri

Lokalno
31.01.2009 00:00
D. Požarić
SV. LOVREČ - Leona Bokulić iz porečke osnovne škole s čak četiri rada, Valentina Rajko i Kristijan Herak iz lovrečke te Julijana Erceg i Federica Zarli iz porečke talijanske osnovne škole, svi s po jednim radom, pobjednici su međuopćinskog Lidrana u kategoriji literarnih radova te su se plasirali na županijsku razinu ovog uglednog natjecanja literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva. Lidrano za učenike osnovnih i srednjih škola Poreštine održan je u Svetom Lovreču početkom tjedna.
U kategoriji samostalnih novinarskih radova dalje su prošli porečki osnovci Dora Katana Martić, Nina Ćus te Marijana Bogdanović i Luka Bosanac s radijskom emisijom »Kažun«. U kazivanju poezije najbolji su bili Kristinka Dušek iz Višnjana te Mauro Kovač iz Poreča, dok od skupnih dramsko-scenskih radova na županijsko idu predstava lovrečkih osnovaca »Jure i Frane«, ali i »Ciacole a Parenzo«, uradak grupe učenika porečke talijanske škole.
Među srednjoškolcima, najbolje literarne radove imali su Nika Krajnović iz »Mate Balote« te Zoran Antičević iz »Antona Štifanića«, kome su nagrađena tri rada. Dalje je prošla i radijska emisija »Kontra kultura«, rade je mlade novinarske nade Laura Đenevica, Gaia Cosetto, Andrea Ibrić, Sabina Kovačević, Nikolina Kruić i Ivana Pilaj iz »Balote«. U kategoriji samostalnih novinarskih radova najboljim je proglašen intervju Paole Sirotić iz »Antona Štifanića«. »Balotine« učenice Mija Matasović i Suzana Rupenović plasirale su se na županijsko svojim samostalnim scenskim nastupima.
O najboljima je odlučivalo povjerenstvo u sastavu Katerina Zgrablić, Marica Ledić, Snježana Sumić, Ester Zarli, Silvana Vlačić, Daliborka Škofić, Marijana Pavičić Nenadović i Ivana Benčić Hatman.
M. D.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti