Rezime školske godine: Učenici Mate Balote uspješni na brojnim natjecanjima

18.06.2021 08:28
Mihaela Peruško
Klara Pauletić
Klara Pauletić
Unatoč otežanim uvjetima, učenici porečke škole Mate Balota u ovoj su školskoj godini postigli brojne izvrsne rezultate na školskim, županijskim i državnim natjecanjima iz različitih područja.
Maturantica Klara Pauletić je ove godine bila na brojnim natjecanjima i ostvarila velike uspjehe. Na državnom natjecanju iz talijanskog jezika osvojila je prvo mjesto, dok je na međunarodnom literarnom natječaju „Mailing List Histria 2020-2021“, osvojila posebnu nagradu. Njena kolegica iz razreda, Eva Fiškuš na istom je natjecanju dobila nagradu Istarske županije. Klara je i na državnom natjecanju matematičke lige osvojila s kolegicom Karlom Mijić 2. mjesto. Prva je bila na županijskom natjecanju iz kemije, a svake godine sudjeluje i na državnom natjecanju iz biologije s istraživačkim radom. Ove se godine plasirala na 6. mjesto sa svojim radom „Zastupljenost tigrastog komarca na Poreštini“.
Klara Pauletić
Na državnom natjecanju iz matematike učenica prvog razreda opće gimnazije Sonja Rajko osvojila je drugo mjesto. Već spomenuta matematičarka Karla Mijić na njemu je osvojila osmo mjesto i pohvale, dok su na ekipnom natjecanju iz matematike Sonja i Ivona Jelovac osvojile prvo mjesto, a par Ivana Ostojić i Roberta Radman 10. mjesto. Sonja je bila naša predstavnica i na državnom natjecanju iz hrvatskog jezika na kojem se plasirala 16.
Sonja, Karla i prof. Đurđica Bonaca
Maturant ekonomskog smjera  Luka Brajković  se na državnom natjecanju iz povijesti natjecao u kategoriji gimnazije, osvojio je 14. mjesto, dok je Paolu Biliću , učeniku trećeg razreda opće gimnazije, pripalo 16. mjesto.
Ove se godine čitalo u kvizu Mreža čitanja, a porečki učenici su postigli zapažene rezultate - maturantica, a prošlogodišnja pobjednica čitateljskog kviza Roberta Radman osvojila je treće mjesto.
Na državnom natjecanju iz talijanskog jezika maturantice ekonomskog smjera Josipa Vinkerlić i Deborah Milokanović osvojile su prvo mjesto, svaka u svojoj kategoriji, a maturantice Eva Fiškuš 1. mjesto, a Ilari Stojnić 5. mjesto.
Eva Fiškuš Deborah Milokanović
Osim natjecanja u znanju, učenici su sudjelovali u međunarodnim projektima, natjecali na Laurusu te promovirali uzgoj ružmarina, te se natjecali u šahu i biciklizmu.
– Nagrađivanim učenicima i njihovim mentorima ali i svim drugim učenicima čestitamo na uloženom trudu i radu tijekom godine. Nadamo se da su ispunili osobna očekivanja i očekivanja roditelja kada je u pitanju konačni uspjeh. Maturantima želimo puno znanja i uspjeha na preostalim ispitima državne mature kao i na završnim ispitima iz struke te svu sreću u budućem životu, poručuju iz škole. 

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti