Repeša grmio, sukob Radića i Golemca

Sport
17.08.2009 00:00
D. Požarić
1
1
Autor: Željko Lukunić/24sata
Autor: Dražen Brajdić
Način na koji se to dogodilo razbjesnio je hrvatskog izbornika Jasmina Repešu pa se nakon utakmice orilo u svlačionici.
- Mi smo 19 minuta izgledali odlično, najmanje 20 posto bolje nego dan prije, a u preostalih 21 minutu sramotno. Zbog taktičke nediscipline u 20. minuti sve je pošlo naopako.
Repešu je razljutilo to što je kod 42:32 centar Lončar šutirao i promašio sa šest metara nakon čega je Lakovič ubacio tricu s kojom je krenula nevjerojatna slovenska serija od 20:0.
U tih osam i pol minuta naši su potrošili 14 napada u prazno, promašili su puno otvorenih šuteva. Posljedica je to i igre Slovenaca sa četiri vanjska igrača, zapravo s dva visoka krila (Jagodnik, Nachbar) i izvrsnim centrom Lorbekom (18 koševa) što im je ponovno donijelo skakačku premoć (32-20).
- Bez mentalne čvrstoće otići na Eurobasket nema smisla. Sram me kako smo izgledali u nastavku. Treba imati onu stvar i glavu za igranje kada stvari krenu nizbrdo i kada se uvuče umor.
- Tko nema potrebnu mentalnu razinu nije za ovu reprezentaciju, neka ide kući.
Naljutio se Repeša i na Kasuna zbog obrane, ali i prevelike žestine na terenu zbog koje ga je izvukao iz igre. I ovo je bio dvoboj visoke temperature. No, frcale su iskre i na relaciji između publike i igrača, točnije između predsjednika HKS-a Danka Radića i Hrvata u slovenskoj reprezentaciji Jurice Golemca.
Potonji se požalio da mu je Radić nešto opsovao tijekom igre, pa je nakon utakmice išao tražiti ispriku. No, kako ju nije dobio sve je završilo izljevima niskih strasti, ali i rastavljanjem sukobljenih strana prije fizičkog sraza.
- Tu za mene nema dileme. Nema igrač što pričati s publikom, bilo tko da tamo sjedi - kazao je Jure Zdovc.
Najviše koševa za ubacili su Lončar (14), Tomas (12) i Kasun (10).
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti