Rekordne brojke za jubilarna izdanja Istrian Spring Trophies 2024

Sport
21.03.2024 07:29
kb
Izvor: Istrian Spring Trophies
Kraj veljače i početak ožujka na najvećem hrvatskom poluotoku već su godinama rezervirani za profesionalni biciklizam. Tijekom 12 dana u sklopu Istrian Spring Trophies 2024. održano je ukupno pet utrka - od toga dvije jednodnevne utrke za žene i dvije jednodnevne za muškarce. Umag je tako ugostio prva dva natjecanja serijala - 2. Umag Trophy LADIES i 12. U Trophy, dok su sa startom u Poreču i ciljem u Taru održane 2. Poreč Trophy LADIES te jubilarni 25. Poreč Trophy. Posljednja, četverodnevna utrka za muškarce fizički je najzahtjevnija, a zbog individualnog kronometra na aerodromu Crljenka i atraktivne staze, posebno je zanimljiva mještanima i sportskim entuzijastima.
Biciklistice i biciklisti odvozili su više od 900 kilometara diljem Istre, a sudjelovalo je više od 500 natjecateljica i natjecatelja iz 50 profesionalnih biciklističkih timova. Ekipe su pristigle iz 30 zemalja, s četiri kontinenta. Za vrijeme priprema i održavanja utrka, ostvareno je više od 6.000 noćenja.
Zanimljiv je podatak da na 'Istarskim trofejima' sudjeluju ekipe koje će nastupiti na kultnom Giro d'Italia, kao i najbolje rangirane ekipe u godišnjem Europe Tour poretku u kategoriji Continental. Prije dvije godine, organiziranjem dviju novih utrka za žene, postignut je značajan napredak u promicanju ženskog biciklizma.
Tijek utrke, izvještaji o rezultatima i najnovije informacije s terena mogle su se pratiti na službenim profilima utrke:
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti