Reagiranja: u Domu za odgoj djece nije bilo pedofilije i maltretiranja

Crna kronika
09.08.2005 00:00
Izvor: Đuro Adamović/dp
D. Požarić
Iako je zakonski rok (Zakon o medijima, članak 40, točka 2) od 30 dana istekao, poštujući pravo gospodina Adamovića donosimo njegov demantija vijesti prenesene sa Indexa i Jutarnjeg lista kog je naš portal prenio 05. srpnja 2005. godine.

U skladu s Zakonom o madijima, tražim ispravak netočnih informacija.
Iznesene informacije su neistinite, netočne i nepotpune informacije, kojima su povrijeđeni moje dostojanstvo, ugled i čast.

Đuro Adamović

U nastavku pisma gospodin Adamović šalje citat vijesti objavljenje 13. srpnja 2005. godine u kojoj stoji kako "Inspekcijskim nadzorom nije utvrđena sumnja u počinjenje kaznenog djela, ni vanjskih suradnika ni radnika Doma".
Prilog prenosimo onako kako smo ga dobili od gospodina Adamovića:

www.hrt.hr/vijesti/13. srpnja 2005. - Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi priopćilo je da inspekcijski nadzor u Domu za odgoj djece i mladeži u Puli nije utvrdio da je bilo seksualnog iskorištavanja štićenika Doma. Inspekcijskim nadzorom nije utvrđena sumnja u počinjenje kaznenog djela, ni vanjskih suradnika ni radnika Doma, navodi se u priopćenju državne tajnice za socijalnu skrb Dorice Nikolić. U Domu su pronađene određene nepravilnosti glede zakonitosti rada (primjerice vezane za rad Upravnog i Stručnog vijeća, općih akata i sl.) koje ne utječu bitno na pružanje usluga skrbi korisnicima Doma. Sukladno odredbama Zakona o socijalnoj skrbi, Domu će rješenjem Ministarstva biti naređene mjere te rokovi za otklanjanje nepravilnosti. O utvrđenim činjenicama te dokumentaciji i evidenciji koja je prikupljena i pregledana tijekom nadzora Ministarstvo je, opreza radi, izvijestilo Policijsku upravu Istarsku i Općinsko državno odvjetništvo u Puli, zbog eventualnog poduzimanja radnji iz njihove nadležnosti, navodi se u priopćenju. (H/ia)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti