"Policajci i građani voze zajedno" - preventivna akcija PU Istarske

Istra
18.03.2009 00:00
D. Požarić
1
1
Cilj prometne akcije koja će se na području Pule, Rovinja i Labina održati 22. ožujka od 11 do 15 sati je smanjiti  najteže posljedice prometnih nesreća u kojoj učestvuju vozači mopeda i motocikala, te povećati prometnu kulturu i poštivanje prometnih propisa od strane vozača mopeda i motocikala.

Najranjiviji pješaci, vozači mopeda i motocikala

Najčešće pogreške koje u prometu čine vozači mopeda i motocikala, a koje dovode do stradavanja jesu: nepropisna ili neprilagođena brzina, nepoštivanje prednosti prolaska i nepropisno pretjecanje, dok su njihovi najčešći prekršaj upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, upravljanje neregistriranim i tehničkim nepregledanim vozilima, te nekorištenje zaštitne kacige .
U pokušaju podizanja nivoa prometne kulture i poštivanja prometnih propisa od strane vozača mopeda i motocikala, te ostalih sudionika u prometu u odnosu na mopede i motocikle, PU istarska na području gradova Pule, Rovinja i Labina provođenje preventivne akcije pod nazivom "Policajci i građani voze zajedno".

Gdje, što i kako?

Aktivnosti vezane uz akciju će se provoditi na pogodnim mjestima – okupljalištima vozača mopeda i motocikala.
U nedjeljnu akciju su uključeni HAK, stanice za tehnički pregled, moto klubovi i servisi mopeda i motocikala.
  • Policajci će vozače mopeda i motocikala upoznavati sa najčešćim greškama koje dovode do najtežih prometnih nesreća i stradavanja. Svojim osobnim primjerom ukazati će na poželjno ponašanje u prometu.
  • Instruktori HAK-a i predstavnici auto škola davat će savjete o propisnoj vožnji .
  • Kontrolori stanice za tehnički pregled davat će vozačima mopeda i motocikala savjete o važnosti tehničke ispravnosti vozila.
  • Članovi moto klubova prenijet će iskustva o sigurnoj vožnji
  • Serviseri će davati savjete o pravilnom održavanju motocikala i korištenja zaštitne opreme.
Policija poziva sve vozače mopeda i motocikala da u nedjelju, 22. ožujka stanu i priključe se kaciji kada vide policijski punkt.
Akcija je isključivo preventivnog karaktera, a planira se i prigodno darivanje pojedinih vozača.
Po završetku akcije održat će se zajednička vožnja.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti