"Javni" natječaj za ex Tequilu dobro skriven od javnosti

Lokalno
18.06.2009 00:00
D. Požarić
1
1
Smisao pojma javnosti u izrazu "javni natječaj" trebao bi po nekoj logici biti taj da se radi o aktu u koji pravo uvida ima cjelokupna javnost. Međutim, lokalna vlast u Poreču počesto ne postupa tako, što odmah, samo po sebi budi sumnju u koruptivne namjere.
Posljednji primjer za takvo razmišljanje svakako je natječaj za najam javne površine na Picalu, birokratski sakriven iza oznake dijela KČ 3712, te objavljen samo na oglasnoj ploči Grada, u zakutku terase na ulazu u gradsku palaču.
Iako već nekoliko tjedana ispitujemo hoće li natječaja biti i kad će biti objavljen, nikakvu informaciju nismo dobili. No, natječaj je ipak objavljen 12. lipnja , a ističe sutra, u petak 19. lipnja 2009. godine u 14 sati.
Poticaj za traženje informacija o ex Tequili koja je tijekom godina postala kultno okupljalište mladih Poreča dale su nam najave bivših najmoprimaca koji su odustali nakon prošlogodišnje gnjavaže sa sređivanjem "papira" i kašnjenja od preko mjesec dana koje ih je koštalo dobrog dijela zarade, a najzanimljivija su bila šuškanja po gradu kako će ove godine Tequila biti nagrada za angažman jednog istaknutog porečkog ideesovca. Postoji više informacija koje govore tome u prilog, a danas je i jednom našem forumašu izletjelo "da ne smije više reći, ali da se vidimo na Tequili za dva tjedna."
Uz svo skrivanje informacija i izbjegavanje odgovora, neugodan osjećaj namještaljke dodatno pojačava mogućnost da gradonačelnik može poništiti natječaj, odnosno ne izvršiti izbor ponuditelja bez dodatnog obrazloženja, kako piše u natječajnom pozivu.
"Vidjet ćemo", rekoše slijepci.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti