Radovi u ulicama Ane Guštin, Massa Lombarda i Stipe Rajka: VIPnet ulaže u brzi internet

Lokalno
23.05.2018 13:15
D. Požarić
1
1
Radovi u ulicama Ane Guštin, Massa Lombarda i Stipe Rajka: VIPnet ulaže u brzi internet
Nakon što je tijekom 2017. godine ishodio neophodnu dokumentaciju, teleoperater VIPnet d.o.o. zatražio je i dobio neophodna odobrenja za interpolaciju kabineta za vanjsku montažu (NOD) na ulazu u ulicu A. Guštin te na kraju Pazinske ulice u Poreču, dok su radovi na spomenutim lokacijama dovršeni tijekom siječnja i veljače ove godine.
Prema informacijama koje smo dobili iz porečke gradske uprave, radi se o razvoju hibridne optičko-koaksijalne mreža koja budućim korisnicima omogućava korištenje najmodernijih telekomunikacijskih usluga, uključujući fiksnu i mobilnu telefoniju, niz različitih video (TV) sadržaja, kao i širokopojasni pristup Internetu s brzinama protoka većim od 100 Mbit/s.
Osim navedenih radova, neophodne su i manje intervencije u prostoru, kako bi se postojeće kabelske veze spojile na nove kabinete, pa je teleoperater od Upravnog odjela za komunalni sustav Grada Poreča, doznajemo, dobio potrebne suglasnosti za izvođenje radova na javnim površinama u ulicama Ane Guštin, Massa Lombarda i Stipe Rajka. -Pregledom trasa utvrđeno je što je od zatraženih radova kao cjelina neophodno u ovoj fazi izvođenja radova prekopati i za to je izdana suglasnost, rekli su nam u gradskoj upravi i dodali kako eventualni radovi unutar stambenih zgrada nisu predmet tih suglasnosti.
Radovi na javnim površinama smiju trajati do kraja svibnja ove godine. Ako do tada ne budu dovršeni, moći će se nastaviti nakon ljetne turističke sezone. (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti