Radnici RTV odašiljača zameteni na Učki

Istra
17.02.2013 13:07
D. Požarić
1
1
Zbog neočišćene ceste od restorana Dopolavoro prema vrhu Učke, Vojaku, djelatnici radiotelevizijskog odašiljača na Učki već danima nisu mogli dobiti smjenu, a očekuje se da bi ih nakon više od 200 sati "dežurstva" danas mogli zamijeniti kolege.
– Već smo osam dana zarobljeni na odašiljaču. Cesta se čisti polako, ali bilo je jako puno snijega, i dogodila se jedna lavina, pa se nije moglo napraviti smjenu. Tako da smo tu gore, čekamo, i gledamo kako je u Opatiji i u Istri pravo proljeće, a kod nas snježno nevrijeme, kazao nam je jedan djelatnik učkarskog odašiljača.
Međutim, kako to često biva – ono što jednima predstavlja problem, drugima je donijelo veselje. Posebice se to odnosi na najmlađe, koji su jučer uz smijeh i galamu uživali u zimskim radostima. Dio neprohodne ceste prema odašiljaču, ali i okolni brežuljci, tako su pretvoreni u sanjkalište, a na uskim "krpicama" asfalta oko Dopolavora natiskalo se nekoliko desetaka automobila – među riječkim i istarskim registraskim oznakama, nije rijetkost bila zamijetiti i pokoju stranu tablicu.
Visoki snijeg prekrio je i prijevoj Poklon – drvnara Parka prirode koja je tijekom predbožićne Zimske bajke nakratko odglumila kuću Djeda Božićnjaka, zatrpana snježnim pokrivačem doista se doimala kao kakva nastamba iz Laponije ili sa Sjevernog pola, mjesta gdje se inače smješta mitski dom veselog debeljka. No, glavna prometnica koja spaja Učku s Opatijom s jedne strane i Istrom s druge temeljito je očišćena, a tunel u kojem se jedva mogu mimoići dva automobila, stiješnjen između metar visokih zidova napravljenih od snježnih nanosa, djelovao je kao prolaz u divljinu i poziv na pustolovinu u prirodi... (D. ŽIC/NL)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti