Radionice za djecu i mlade s prekomjernom tjelesnom težinom

Zdravlje
15.12.2012 13:00
D. Požarić
1
1
Zdravi grad Poreč godinama svojim programima nastoji unaprijediti zdravlje građana i kvalitetu njihova života. Zadnje 4 godine se, između ostalog, bavi i problemom prekomjerne tjelesne težine te uspješno provodi program za odrasle s prekomjernom tjelesnom težinom pod nazivom „Debljina – bolest ili izbor“.
No, budući da učenje zdravih prehrambenih navika započinje još u ranom djetinjstvu te je utvrđena sve veća potreba da se takav program ponudi i djeci i mladima, članovi stručnog tima Zdravog grada Poreč su osmislili novi grupni program usmjeren djeci i mladima s prekomjernom tjelesnom težinom.
Cilj programa je educiranje djece i njihovih roditelja o svjesnom jedenju i zdravim životnim izborima, stjecanju zdravih navika hranjenja te usvajanju životnih vještina koje će djeci pomoći da budu zdrava, sigurna, zadovoljna sobom! Voditeljica programa je Antonija Mijatović, diplomirana psihologinja-profesorica, stručna suradnica Zdravog grada Poreč.
Program se sastoji od 12 radionica (8 za djecu i mlade, 4 za roditelje) koje će se održavati jednom tjedno u trajanju od 70 minuta, u kasnijim popodnevnim satima u prostoru Zdravog grada Poreč. Točan termin susreta se formira kad se skupi grupa od 10-12 djece /mladih.
Pozivamo roditelje djece i mladih s prekomjernom tjelesnom težinom da se jave stručnim timovima Zdravog grada Poreč (psihologinja, liječnik, kineziolog i nutricionist), na broj telefona 052-452-335 te tako djeci omoguće da se suoče s izazovom koji će im temeljito promijeniti život.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti