Radio PEGAZ uletio u drugu školsku godinu

30.09.2015 19:49
Mihaela Peruško
1
1
Radio PEGAZ službeno je uletio u drugu školsku godinu! Svečani domjenak govorom je otvorio ravnatelj Krešimir Bronić , koji je pred uzvanicima iz školskog, ali i medijskog kruga istaknuo važnost audio-vizualnog obrazovanja u svijetu napućenom raznovrsnim medijima, kao i radijske inicijative koja nastavlja plodonosni niz učenika SŠ Mate Balote.
Podsjetimo se, Školski radio nastao je iz inovativne ideje sadašnjeg maturanta Mihaela Kolomaza , u sklopu natječaja Uzmi me u obzi r udruge mladih UM S.A.V.E., za projekt sudjelovanja u aktivnom građanstvu i poticanje mladih na stvaranje pozitivnih društvenih promjena.
Radio PEGAZ (zanimljiviji mitološki akronim za Poljoprivredno-Ekonomsko-Gimnazijska Audio Zajednica) sa uspješnim emitiranjem ugodnih radijskih valova po preporuci najboljih stručnjaka za dobru glazbu počeo je još početkom ove godine, za vrijeme velikog odmora, kada su učenici i djelatnici škole mogli na vlastitoj koži osjetiti ugodne promjene u strujanjima zraka iz učionica na svim katovima Balote.
Kako nitko od srednjoškolskih radijskih urednika, voditelja i miksera zvuka nije rođen sa slušalicama na glavi i mikrofonom u rukama talente je valjalo i pravilno usmjeriti, odnosno dodatno educirati, pa su učenici imali priliku učiti od najboljih sa Radija Poreč, gdje su kasnije profesionalno odradili čak sedam polusatnih radijskih emisija. Realizaciji radionica uvelike je pomogla Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnoga društva koja je sufinancirala projekt.
Novinar radija, također maturant, Toni Velenik , prigodno se zahvalio profesorici informatike Ivi Kranjčić ; profesorica je projekt potpomagala i vodila od samih začetaka te je uvelike zaslužna za usađivanje prijeko potrebnog znanja mladim novinarima, ali i pokoji iskustveni savjet koji je uvijek dobro došao. Također, Toni je riječi hvale uputio i sponzorima projekta te mentorima iz Rijeke (tehničar zvuka Daniel Žuvela ), odnosno susretljivim djelatnicima Radija Poreč (osobito voditelj Frenki Burgi ).
Nestrpljivo čekamo novo zvono za Veliki odmor!
Ivan Čupić

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti