Rab dobiva novo ljetovalište iz Valamar Collectiona

Hrvatska i svijet
08.03.2024 13:18
kb
Vizualizacija
Vizualizacija
Izvor: Valamar
U Rabu je svečano potpisan ugovor između Imperial Riviere i građevinske tvrtke Radnik d.d. koja će biti zadužena za izgradnju novog Valamar Collection ljetovališta u Suhoj Punti na Rabu.
Prva faza ulaganja u vrijednosti od 54 milijuna eura uključuje obnovu i repozicioniranje 190 smještanih jedinica nekadašnjeg hotela Eva i turističkog naselja Suha Punta, 24 nove obiteljske sobe te ulaganja u plaže i brojne sadržaje. Otvorenje novog ljetovališta pod premium brendom Valamar Collection planirano je u ljeto 2025. godine, a zapošljavat će 235 djelatnika te će otočanima Raba pružiti i priliku za razvoj karijere kod vodećeg poslodavca u turizmu.
- Ovo vrhunsko ljetovalište čvrsto će pozicionirati otok Rab među najbolje destinacije za obiteljski odmor na Jadranu te pružati bogati javno dostupni sadržaj sugrađanima Raba, čime želimo doprinijeti kvaliteti života u lokalnoj zajednici. U ovoj godini investicije Imperiala iznose više od 38 milijuna eura te uključuju i izgradnju novog Bike Centra u Poreču, daljnja ulaganja u hotelima Lacroma u Dubrovniku, Imperial i Padova, te kamping ljetovališta Padova na Rabu, digitalizaciju i rekonstrukciju sanitarnog čvora u San Marino kamping ljetovalištu, kao i uređenje nove zone za smještaj radnika u destinaciji Dubrovnik, rekao je Alen Benković, predsjednik Uprave Imperial Riviere.
Valamar Collection ljetovalište 4/5* u Suhoj Punti nudit će all inclusive uslugu za obitelji, s bogatim sadržajima za djecu svih uzrasta na površini od 1.000 m2, uključujući Maro Smart Play, Maro klub za djecu od 3 do 12 godina, multimedijski prostor, igraonice i dječje igralište, kao i unutarnji te vanjske bazene. Ljetovalište će koristiti električnu energiju iz obnovljivih izvora, nuditi hranu i piće lokalnog podrijetla te voditi brigu o prirodnom okolišu. Posebna pažnja bit će usmjerena i na unaprjeđenje ponude i usluga na plaži Suha Punta kako bi bila posebno prilagođena za obitelji s djecom, u čemu će moći uživati lokalno stanovništvo i gosti koji posjećuju otok Rab. 
- Suradnja na ovom projektu značajna je za Radnik d.d. kao i za veliki broj naših partnera, kooperanata i dobavljača iz cijele Hrvatske, a osobito za one s Raba te s Kvarnera i iz srednje Dalmacije. Cilj nam je ovaj projekt realizirati na zadovoljstvo svih dionika i prema najvišim standardima prema kojima smo međunarodno prepoznati već dugi niz godina. Zadovoljstvo mi je što od 1. travnja prema kolektivnim ugovorima koji su sklopljeni sa društvenim partnerima povećavamo plaće za oko 10 % te nastavljamo raditi na poboljšanju uvjeta rada i daljnjem povećanju plaća u interesu cijelog hrvatskog graditeljstva. Investicijski projekti tako dodatno doprinose statusu i razvoju građevinarstva kao i cjelokupnog gospodarstva. Na ovom projektu će u razdoblju izvođenja radova raditi i do 300 radnika. Zahvaljujem se Upravi Imperiala na pruženoj prilici i povjerenju u Radnik d.d. kao izvođača radova u velikom projektu, izjavio je Mirko Habijanec, predsjednik Uprave Radnik d.d. i predsjednik Udruge građevinara Hrvatske pri HUP-u.
Ovoga tjedna svoja vrata gostima otvorio je preuređeni hotel Valamar Padova u gradu Rabu koji u ponudi ima 175 moderno preuređenih soba, vanjske i unutarnje bazene te brojne sadržaje za obitelji, a za Rabljane i ostale goste dostupni su preuređeni wellness centar i izvrsna gastronomska ponuda Oliva restorana i Vero bara. Imperial je u 2022. godini uložio 2 milijuna eura u novu pješčanu plažu ispred hotela Valamar Padova čime je ta plaža postala jedna od najljepše uređenih na otoku Rabu i mjesto koje često posjećuju sugrađani i ostali gosti. Investicija je uključivala izgradnju zaštite od utjecaja valova, infrastrukturno i hortikulturno uređenje, novu šetnicu, plažni objekt, sanitarni čvor i opremanje vrhunskom plažnom opremom koja uključuje baldahine i ležaljke, te nekoliko atrakcija za djecu.
Imperial Riviera peta je najveća turistička kompanija u Hrvatskoj koja posluje s deset hotela, tri turistička naselja i dva kampa u vodećim hrvatskim turističkim destinacijama Rab, Poreč, Makarska i Dubrovnik, koji imaju kapacitete za prihvat preko 10.500 gostiju, a pored toga je pouzdani i dokazani partner tih destinacija te je uključena u brojne sportske, humanitarne i kulturne manifestacije.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti