Puljiz zlatna na European Openu: "Ovaj turnir mi je baš trebao!"

Sport
17.09.2023 08:39
kb
Autor: Hrvatski judo savez
Prvi dan na European Openu u Sarajevu nije mogao bolje započeti za domaćina zimskih olimpijskih igara iz 1984. godine. U dvorani hotela "Hills" prava poslastica za navijače iz Bosne i Hercegovine koji su slavili zlatnu medalju Anđele Samardžić. Za odlične vijesti iz Sarajeva pobrinula se Ana Viktorija Puljiz (JK "Solin") koja je osvojila zlatnu medalju u kategoriji -52kg.
Puljiz, aktualna osvajačica brončane medalje s Europskog prvenstva svakako je jedno od imena koje je danas bilo bitno istaknuti. 21-godišnja natjecateljica iz Solina kao prva nositeljica kategorije -52kg jučer je upisala sveukupno tri pobjede uključujući i onu finalnu protiv Francuskinje Leonie Gonzalez koju je dobila ipponom u drugoj minuti borbe.
- Jako sam sretna, stvarno, zato što nekako ovaj turnir mi je baš trebao da dobijem samopouzdanje. Da se vratim, da počnem opet nekako svoju borbu raditi jer sam loše radila velik dio sezone nakon što sam se vratila nakon ozljede. Trener je ovo planirao prije Grand Slama u Azerbajdžanu da se malo pripremimo i da se oslobodim, hvala Bogu uspjelo je. Jako dobar dan, tri borbe, zadovoljna sam kako sam ušla, najbitnija mi je ta prva borba bila i kada sam u polufinalu pobijedila Mađaricu Gyertyas od koje sam izgubila ranije ove godine na Grand Prixu u Austriji nakon povratka na tatami, kazala je Puljiz.
- Ovaj turnir je planiran kao jedan kontrolni turnir, iako je razina Opena. Znam koliko Viki vrijedi, trebala je izaći iz te svoje zone gdje je podcjenjivala samu sebe nakon ozljede. Drago mi je jer je pobijedila odlične natjecateljice, između ostalog i Mađaricu od koje je izgubila i koja ima velike medalje s IJF Toura. Ovo je pokazatelj da može pobijediti svakoga i da je na pravom putu da se vrati na staze gdje je bila prije ozljede, dodao je za kraj glavni trener ženskih reprezentacija Dragan Crnov.
Jučer su nastup i poraz u Sarajevu upisali Bruna Bilić (-57kg) i Nikola Zorotović (-60kg).
Drugi dan natjecanja na rasporedu je danas u 11 sati, a na tatami izlaze Anđela Violić (-70kg), Petrunjela Pavić (-78kg) i Ivan Rozga (-100kg).
 

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti