Publika na Žatiki ismijala i izviždala bahate i nerealne Čileance

Sport
06.03.2009 00:00
D. Požarić
Za nekoga su tribine bile poluprazne, za nas su bile više nego polupune
Za nekoga su tribine bile poluprazne, za nas su bile više nego polupune
Foto: Eduard Džoni
Za nekoga su tribine bile poluprazne, za nas su bile više nego polupune Fernando Gonzalez zbog ozljede nije odustao od igranja.
Nastavilo se to tijekom zajedničke večere uoči ždrijeba, koju su čileanski reprezentativci bez ikakva razloga i objašnjenja demonstrativno napustili nakon što je Mario Ančić u mikrofon zapjevao Oliverovu "Moj galebe", a kulminiralo na teniskom terenu u prva dva meča prvog dana, u kojem su nedostatak teniskog znanja i fizičkih predispozicija za pariranje Hrvatima obilato pokušali nadoknaditi bezobraznim napadima na suca i traženjem bilo kakvog povoda za izazivanje incidenta. Ako smo do sada najvećim sportskim simulatorima smatrali talijanske nogometaše, nakon današnjeg dana u Poreču tu će titulu neupitno ponijeti čileanski tenisači, u manjoj mjeri Nicholas Massu , a u velikoj Paul Capdeville .
Ančić i Prpić mirno su odradili meč protiv Massua
Navijanje je bilo usmjereno ka meču sve dok su Mario Ančić i Nicholas Massu igrali tenis. No, nakon što je Mario u dva seta igru svog protivnika rastavio na sastavne dijelove, Massu je postao najveći neprijatelj kvalitete svoje igre, i to tako što je u trećem setu počeo provocirati suce i izmišljati ono što suci nisu dosudili, ili negirati ono što su dosudili. Zato ga je publika pomalo "uzela na zub" i burno protestirala na njegove insinuacije, nesportsko udaranje lopte nogom i često "objašnjavanje" sa sucima.

Čilić za Capdevillea prebrz, previsok, previše precizan i predugačkih ruku

Paul Capdeville je u drugom meču pokazao da Marinu Čiliću može biti samo sparing-partner i ništa više. Marin je za njega bio prebrz, previsok, previše precizan, prejakog udarca i servisa, te predugačkih ruku, pa je čileanski igrač prvi set izgubio nakon samo 25 minuta igre, nakon čega se i on uz usrdnu pomoć svog izbornika Hansa Gildemeistera prometnuo u dežurno protestiralo . Mahao je reketom i bezobrazno gestikulirao na sudačke odluke, od kojih mu je veliki broj njih bio sumnjiv. Nervozno je loptu udarao nogom prema linijskim sucima i sakupljačima loptica, pa ga je publika u dvorani u više navrata gromoglasno izviždala. Pokušao se inatiti i publici, nakon čega je svaka njegova pogreška bivala nagrađena aplauzom. A pogreški nije da je nedostajalo.

Sutra u 14:00 parovi

Sutra nas u Poreču čeka meč parova, a budući da su Prpićevi izabranici prvi dan odradili sa stopostotnim učinkom i u džep pospremili oba boda, očekuje se ležerna atmosfera. Naravno, ukoliko nesportski raspoloženi Čileanci ne pronađu ili izmisle još koji razlog za izazivanje skandala.
U 14:00 sati bi na podlogu u dvorani na Žatiki protiv Massua i Capdevillea trebali istrčati Čilić i Ančić, ali se trener ima pravo predomisliti i promijeniti igrače do jedan sat pred sam meč, pa ćemo tek u 13:00 moći izvijestiti o tome jesu li nastupile promjene u rasporedu.
Prpić: težak dan usprkos lakoj pobjedi
Iako njegova ekipa nije izgubila ni jedan set, hrvatski izbornik Goran Prpić izjavio je kako je ponekad teško pobijediti kad si "papirnati" favorit. Čileanski izbornik Hans Gildemeister izjavio je za medije da je zadovoljan igrom Massua, ali da je Capdeville bio jednostavno preslab za Čilića.
Ančić i Capdeville stari znanci
Čilić još nikad nije igrao protiv Capdevillea, ali je zato dobro upamćen Ančićev meč protiv Čileanca na Grand slam turniru u Roland Garrosu 2006. Nakon što je izgubio meč, Capdeville je prigovarao sucu i doslovno izludio inače mirnog Ančića, pa ga je ovaj zgrabio za vrat i od ATP toura zaradio kaznu.
Čiliću krvarila kapilara u nosu
Naši tenisači nisu pokazali nikakve fizičke slabosti u lakom meču protiv Čileanaca, no Marin Čilić je imao ponešto problema sa kapilarnim krvarenjem iz nosa. To ga je, kako je kasnije izjavio, donekle smetalo, ali ne predstavlja nikakav problem.
Publika je uživala u prvom danu Davis Cupa u Poreču

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti