Publika i Queen Real Tribute Bend pjevali We are the Champions

Mozaik
15.07.2018 09:28
D. Požarić
1
1
Foto: Manuel Paljuh
Iako organizatori možda nisu ni slutili što čeka hrvatsku momčad na aktualnom Svjetskom nogometnom prvenstvu, jedan od najvećih hitova svih vremena, svojevrsna svjetska himna pobjednika We are the Champions, orila se Porečom dva dana nakon velike pobjede nad Engleskom, uoči današnje finalne utakmice s Francuskom.
Poreč Open Air u sklopu programa Special Events i ove je godine doveo jedan od najboljih europskih Queen tribute bendova. Na oduševljenje domaće publike i njihovih gostiju preksinoć su se na porečkoj rivi nizali: 'Bohemian Rhapsody', 'I Want To Break Free', 'The Show Must Go On', 'We Will Rock You' i mnogi drugi hitovi. Fantastično raspoloženi glavni vokal publiku je zabavljao i kostimima kakve je nosio karizmatični Freddie Mercury, a tijekom dvosatnog energičnog koncerta publika je oduševljeno pjevala sve tekstove uglas i za kraj skandirala za bis. N
a kraju koncerta dečki su pozdravili publiku i izrazili veliko zadovoljstvo što su i ove godine došli u Poreč te hrvatskoj publici zaželjeli da sutra cijela zemalja u glas pjeva - We are the Champions.
Bilo je to otvaranje spektakularno World Stage programa ovoga ljeta u Poreču, u sklopu kojeg na Rivu stižu najbolji tribute bendovi i izvode repertoar najpoznatijih svjetskih glazbenika te vjerno reproduciraju njihove najveće hitove. Naime, kao dio programa Special Events, Valamar Riviera u suradnji sa sponzorima domaćinima Gradom Porečom i Turističkom zajednicom Poreč te tvrtkom MPG, organizatorom događaja, ove godine u Poreč dovodi čak sedam tribute bendova. Već 20. srpnja na pozornicu će stati Abba Real Tribute Bend, a slijede i The Beatles Real Tribute Bend, pa David Bowie Tribute Bend, Beyonce Real Tribute Bend, James Brown Tribute Bend i Red Hot Chili Peppers Real Tribute Bend.
Istovremeno, oko 21 sat je cijela šetnica Lungomare dodatno oživjela zahvaljujući posebnom osvjetljenju. Svakog petka posjetitelji mogu uživati u predivno osvijetljenim zidinama, a najbolje se vide s Peškere i Borika.
No, Poreč Open Air ide dalje i sa svim drugim programima. Današnji su programi zbog velikog nogometnog finala prebačeni za kraj festivala, ali već u ponedjeljak grad ponovno postaje cirkus na otvorenom uz program Circus in the City, utorak je glazbeni dan za Street Music, a na različitim gradskim lokacijama svirat će: The A!, In a sentimental mood i The Janitors.
U srijedu svi ljubitelji dobrog jazza imaju priliku slušati HI5 u Lapidariumu u sklopu 23. Jazz in Lapidarium Poreč u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta, koji traje sve do 29. kolovoza. (dp)

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti