Prvomajska fešta u Poreču: na Gradsko kupalište sjatilo se i staro i mlado (FOTO)

Lokalno
01.05.2018 14:32
D. Požarić
1
1
Veliki broj svjetskih gradova i mjesta danas slavi Međunarodni praznik rada u spomen na velike radničke prosvjede održane u Chicagu (USA) 1. svibnja 1886. godine, u kojima je, sukobivši se sa policijom, poginulo više radnika, dok ih je osmero osuđeno na smrt. Izuzetak nije ni Poreč koji se još jednom dobro pripremio za tradicionalnu feštu na Gradskom kupalištu.
U neprekidnoj povorci šetača i rekreativniih sportaša na putu od zgrade Općinskog suda u Poreču Šetalištem Antona Ninija Štifanića prema Jedru i dalje, veliki je broj onih koji dolaze na feštu, dok je parkiralište u obližnjoj šumici već odavno prebukirano, pa kretanje i zaustavljanje vozila reguliraju porečki prometni redari. Osim tradicionalno najbrojnih Slovenaca, zamijetili smo i popriličan broj Austrijanaca, Talijana i Mađara, a nije nedostajalo ni registarskih oznaka iz raznih dijelova Hrvatske, Srbije i BiH.
U 11 sati nastupili su Porečki delfini, dok su od podneva za ulogu glazbenih zabavljača zaduženi Baredinesauri.
Nekoliko štandova nudi hranu i piće, palačinke i fritule, dok središnje mjesto zauzima onaj na kojem je za komad mesa na ražnju pečenog vola potrebno čekati u redu, dok se porečki IDS pobrinuo za besplatni fažol.
Dok pišemo ovaj izvještaj, u tijeku je turnir u briškuli i trešeti za kojeg se ove godine, kako doznajemo, prijavio rekordan 21 par, a i boćari su, malo poviše kupališta, zauzeti svojim sportskim nadmetanjem.
U 17 sati planiran je nastup Maura Staraja i La bande. Iako nije sunčano kao prethodnih dana, nadamo se da kiša neće pokvariti završetak porečke prvomajske fešte. (dp)

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti