Prvih tristotinjak dana i prvih pet tisuća članaka našeg i vašeg portala

Lokalno
20.10.2004 00:00
Izvor: dp
D. Požarić
Članak kog upravo "upucavam" u bazu nosit će broj 5000. A tu je i tristotinjak dana otkad smo što poluslužbeno a što službeno online, pa eto, pomislih da je red da o svemu tome napišem nekoliko redaka.

Kao što više-manje znate, priča oko portala je krenula u ljeto prošle, 2003. godine. Skupila se trojica na kavi, sve je krenulo iz skoro pa zafrkancije da bismo se nakon nekoliko dana uozbiljili, dogovorili neke stvari i krenuli.

Oli je složio dizajn, skupa sa Mateom smo ga prokomentirali, ja sam se bacio na programiranje i nakon silnih sastanaka, planiranja, lutanja a prije svega hrpe mukotrpnog rada, nešto prije Nove godine sve je bilo spremno za probni rad.

«Pustili smo» vijest da postojimo, prvo među najbližim prijateljima i suradnicima a onda i šire. Dobili smo puno pohvala kao i konstruktivnih primjedbi na čemu posebno moram zahvaliti gospodi Goranu Mrvošu iz Infosit-a, Mladenu Rakovcu i Davoru Baranu iz Blue Merlina te još mnogim poznanicima i prijateljima koje, eto, neću sad ovdje nabrajati poimenice što ne znači da im svi skupa nismo vrlo zahvalni na pomoći.

Bilo je, dakako, i lutanja, jer smo u ovaj posao sa medijima ušli neinformirani i poprilično nepripremljeni. No, na internetu danas možete naći uglavnom sve što vas zanima pa smo tako i mi naišli na vrijedne, strpljive i dobronamjerne ljude koji su nas poučili kako se korektno ponašati u svijetu elektroničkih medija. Ovdje moram prvenstveno spomenuti Alenku Bobinsky sa www.hej.hr portala, prekrasnu osobu koja nam je svojom susretljivošću pomogla da prikupimo sadržaje za početak, a ta suradnja postoji i danas.

Bilo je i organizacijskih lutanja pa smo tako u nekoliko navrata razgovarali sa ljudima i firmama koji su pod krinkom susretljivosti i navodne želje za pomoći nastojali profitirati. Nešto zahvaljujući sreći a nešto vlastitoj pameti, postigli smo da takvih danas među nama nema. Vjerujemo da smo se uspjeli nametnuti kvalitetom pa posljednjih mjeseci i tjedana razvijamo odnose sa ljudima koji su nam sami prišli i sa kojima ćemo, nadamo se, u vrlo bliskoj budućnosti zablistati sa još ponekim novitetom koji će vas obradovati, i ne samo vas, poštovani posjetitelji.

Ne smijemo, naravno, zaobići ni svrstavanje našeg portala među najboljih deset web stranica u Hrvatskoj u najtežoj kategoriji, kategoriji medija, na nacionalnom natječaju kog je organizirao časopis VIDI. U žestokoj konkurenciji sa etabliranim portalima poput BUG-a online i nepreglednom listom drugih odabrani smo među top 10 i vrlo smo na to ponosni. Kako i ne bismo bili kad smo se «borili» sa portalima u koje se ulažu nama nezamisliva financijska sredstva a mi sve radimo potpuno volonterski te iz oglašavanja uspijevamo isfinancirati tek osnovne materijalne potrebe?

Uz sve to, ovih smo dana prešli 143.000 posjeta koje brojimo od 01.01.2004. godine. Ni u najluđim planovima i nadanjima nismo očekivali ni 100.000 u godinu dana, a sad vidimo da s pravom možemo očekivati i oko 200.000.

Vrlo brzo doći će do «rošada» među ekipom pa će naš vrsni Funtanjan Marin Grgeta postati urednikom. Stižu nam, nadamo se, napokon i ulagači pa će oni koji stvarno misle i vole raditi biti dodatno (osim slavom) stimulirani za svoj rad. A i spremamo vam jedno lijepo i veliko iznenađenje, samo da «skockamo» financijsku konstrukciju.

Nadamo se da ste do sada bili više-manje zadovoljni našim radom te da ćete u budućnosti biti još zadovoljniji i da će se krug naših posjetitelja širiti, kao i do sada.

I vi ga, baš kao i mi, možete poboljšati, na više načina:

• reklamiranjem na portalu omogućit ćete nam sredstva prijeko potrebna za plaćanje suradnika i dopisnika
• slanjem dojava o događajima, priloga i poruka na forum i sličnime omogućit ćete da vijest o onome što se dogodilo brže dopre do ostalih posjetitelja portala
• širenjem glasa o nama doprinijet ćete većoj čitanosti i popularnosti portala pa time i većem interesu oglašivača
• slanjem primjedbi i komentara poboljšat ćete kvalitetu portala. Ne ustručavajte se slati anonimne kritike na forum ili e-mail, mi se svojih slabosti ne sramimo i želimo ih uz vašu pomoć otkriti na dobrobit sviju nas. Ovo što smo postigli nije samo naša zasluga nego u velikoj mjeri i vaša.

Eto, na kraju ovog poduljeg članka Vas u ime cijele ekipe portala pozdravljam do neke naredne obljetnice.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti