Prvi trail running kamp u sklopu Valamar Trail utrke u Rapcu

Sport
27.07.2018 10:10
D. Požarić
Valamar Trail (arhiva)
Valamar Trail (arhiva)
Rabac se upisuje na svjetsku kartu trail trčanja. Uz već poznatu utrku Valamar Trail koja će se održati 28. i 29. rujna, naime, Rabac će ove godine po prvi puta biti domaćin i kampa u kojem će početnici i iskusni trkači imati prilike učiti od najboljih u ovoj disciplini.
-Trail running je sve popularnija disciplina u svijetu, pa tako i u Hrvatskoj, što iz godine u godinu dokazuje sve veći broj trkača na Valamar Trailu. U z 100 Milja Istre, ova utrka danas predstavlja sam vrh hrvatskog traila. Iz tog razloga odlučili smo pokrenuti kamp i pružiti mogućnost trkačima da s hrvatskim reprezentativcima i vrhunskim stručnjacima, podignu razinu svojih vještina u trail trčanju i adekvatno se pripreme za utrku, kazao je Marko Gregurić direktor Sport Box-a, organizator Valamar Traila i Valamar Trail running kampa.
Trodnevni trail running kamp namijenjen je početnicima i iskusnijim trail trkačima koji žele saznati nešto više o trail trčanju, tehnikama, opremi i općenito boljoj pripremi za vlastite treninge i utrke. Na stazama u okolici Rapca i Labina sudionici će imati priliku sudjelovati u posebnim treninzima s trenerima i ostalim trkačima, kao i vježbama snage i istezanja. Uz to, hrvatski će trail reprezentativci sa zainteresiranim sudionicima podijeliti svoja iskustva i znanje, a predstavnici tvrtki partnera dat će im korisne savjete o tehnikama trail trčanja, motivaciji i fokusu te sportskoj prehrani. Svi trail trkači u kampu će od stručnog tima dobiti i analizu vlastitog načina trčanja kao i savjete za poboljšanje. Vrhunac će biti utrka Valamar Trail na kojoj će sudionici kampa moći primijeniti dobivene savjete. Valamar Trail running kamp počinje u srijedu 26. rujna, a završava u nedjelju, 30. rujna, dan nakon Valamar Traila. (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti