Prvi rođendan poludnevnog boravka za starije - Drugi topli dom

Lokalno
05.02.2009 00:00
D. Požarić
1
1
Autor: M. Dodić
POREČ - Prva godišnjica poludnevnog boravka za starije i nemoćne proslavljena je jučer u prizemlju porečkog Doma. Uslugu trenutno koristi 20-ak osoba, nakon što je početkom godine kapacitet proširen s 15 na 22 mjesta. Tada su u funkciju stavljene i dvije nove prostorije s krevetima, u koje štićenici po potrebi odlaze na spavanje, a dotadašnja spavaonica pretvorena je u još jednu društvenu prostoriju.
Poludnevni boravak obuhvaća prijevoz štićenika svakog radnog dana, doručak i ručak, medicinsku tjelovježbu i ostalu potrebnu skrb. Vodi ga viša medicinska sestra, uz pomoć nekoliko njegovateljica, a stalna gošća je i socijalna radnica, koja osmišljava radionice i druženja.
Prigodne govore jučer su održali ravnatelj Doma Mario Laković, stručna voditeljica Sandra Čakić Kuhar i Franc Dobrilović iz Upravnog vijeća. U ime korisnika okupljenima se obratila gospođa Nina, neformalna glasnogovornica. Istaknula je da boravak funkcionira besprijekorno te zahvalila njegovateljicama, medicinskim sestrama i kompletnom osoblju Doma na predanom radu.
Puna mjesečna cijena usluge je 2.500 kuna. Veći broj štićenika pokriven je gradskim programom pa plaćaju tek polovicu tog iznosa.
M. D.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti