Prvi radni sastanak stručnih djelatnika vrtića sjeverozapadne Istre i Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda

Lokalno
30.09.2015 06:10
D. Požarić
1
1
Uređenjem prostora sa adekvatnim namještajem i didaktičkim sredstvima, Dnevni centar za rehabilitaciju Veruda započeo je s radom u novouređenim prostorijama svoje ispostave u zgradi Doma zdravlja u Poreču. Četrdesetak djece s područja sjeverozapadne Istre s određenim teškoćama u razvoju u ispostavi od 14. rujna dobiva uslugu rehabilitacije kroz individualne tretmane logopeda, edukacijskog rehabilitatora, psihologa i fizioterapeuta.
Kako bi se upoznali i potaknuli kvalitetnu suradnju u budućnosti, stručni suradnici Centra održali su 23. rujna sastanak sa stručnim suradnicima vrtića s područja općina Brtonigla, Buje, Novigrad, Umag i Poreč, koje pohađaju djeca uključena u psihosocijalnu podršku, odnosno individualni rad s edukacijskim rehabilitatorom i logopedom u porečkoj ispostavi.
Cilj suradnje sa stručnjacima iz ovog područja je zajedničko planiranje i evaluacija programa za 40 djece, njihovo timsko praćenje te donošenje zajedničkog mišljenja djece školskih obveznika, kao i suradnja s odgojiteljima, roditeljima, predstavnicima školskih povjerenstava i ravnateljima predškolskih ustanova.
Na održanom sastanku su definirani zaključci i prioriteti na čijem će ostvarivanju stručni suradnici dječjih vrtića i stručni suradnici DCZR raditi tijekom ove školske godine. Za 11. mjesec dogovoren je sljedeći radni sastanak. (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti