Prvi dio 11. sjednice porečkog gradskog vijeća: Dražen Prgić show

Lokalno
29.06.2018 07:57
D. Požarić
1
1
Prvi od dva dijela 11. sjednice Gradskog vijeća Grada Poreča (nastavak slijedi idućeg tjedna) završio je jučer kasno navečer. Vijećnici su jednoglasno izglasali prvi rebalans ovogodišnjeg gradskog proračuna, uvećavši ga za 17% ili 41,44 milijun kuna, pa sada iznosi 287,5 milijuna kuna. Prihvaćanje je bilo i za očekivati, jer je glasanje članova nadležnog Odbora za proračun i financije u kojem sjede i vladajući i oporba bilo jednoglasno.
Dvosatni aktualac obilovao je pitanjima, ali ga je vijećnicima u svome stilu na neko vrijeme bio „preoteo” HDZ-ov vijećnik Dražen Prgić. Kako je Prgić višestruko prekoračio vrijeme dozvoljeno za postavljanje pitanja a da svoja nije ni postavio, prozivajući neprestano i glasno gradsku upravu za „kriminal i kriminalno udruživanje”, predsjedavajući Adriano Jakus pokušao ga je zaustaviti opomenama, a potom i isključivanjem mikrofona. Kako to nije donijelo rezultate, Jakus je prekinuo sjednicu i odredio stanku. Prgić je u međuvremenu nastavio tiradu sa govornice, da bi napokon pokupio svoje stvari rekavši kako ne želi sudjelovati u radu takvog vijeća i otišao. Za danas je najavio konferenciju za medije.
[yt2]

Grad će sufinancirati smještaj za 20 policajaca

Vijeće je također jednoglasno prihvatilo sporazum kojim će Grad Poreč u sljedećoj godini financirati smještaj za 20 policajaca na svojem području sa 480.000 kuna godišnje, o čemu bi s ministrom unutarnjih poslova gradonačelnik sljedećeg tjedna trebao potpisati ugovor. Planirano je da se od 1. siječnja nadalje svakom policajcu iz proračuna isplati po 2.000 kuna kao pomoć MUP-u u rješavanju stambene problematike. Radi se, rekao je gradonačelnik, o policajcima koji već rade u Poreču, a stanuju u podstanarstvu.
U raspravi o toj točki dnevnog reda neki su vijećnici predložili da se u sufinanciranje uključe i okolne općine, posebice Funtana, Tar-Vabriga i Vrsar, te Plava laguna, Valamar i Maistra, Gradonačelnik im je odgovorio kako je sa načelnicima okolnih općina već vodio razgovore na tu temu, ali njihovi proračuni to zasad ne mogu financirati. Smještaj i prehranu za sezonske policajce već sufinanciraju porečke hotelijerske tvrtke Valamar i Riviera.
Inače, radi se o prijedlogu MUP-a čijim su djelatnicima plaće preniske za troškove života, posebice najma stanova, u turističkim gradovima, pa se boje da im dodatni policajci ne odu iz službe. (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti