Prvi BioGI Forum sutra u Poreču: Bio proizvodnja je šansa da europska poljoprivreda postane najkonkurentnija u svijetu

Gospodarstvo
09.05.2018 11:06
D. Požarić
1
1
U četvrtak, 10. svibnja s početkom u 9:30 sati u Istarskoj sabornici u Poreču održat će se prvi BioGI Forum namijenjen proizvođačima, potrošačima i svim građanima zainteresiranim za povećanje proizvodnje i potrošnje zdravih BIO proizvoda i pretvaranje Istre u bioregiju.
-Uspijemo li u tome, narednih desetak godina bit ćemo opet europski lideri u ovoj prevažnoj djelatnosti, a kad organskim proizvodima dodamo još i oznaku istarske izvornosti za maslinovo ulje, vino, pršut, crveni češnjak, luk, orah i drugo, spojit ćemo lokalno zdravlje i globalnu konkurentnost naše poljoprivrede i našeg turizma i ugostiteljstva, rekao je EU zastupnik i domaćin Ivan Jakovčić u najavi foruma na kojem će se moći čuti istarska, hrvatska i europska iskustva.
Jedan od ciljeva održavanja foruma svakako je i veća zastupljenost bio proizvoda u školama, domovima za starije osobe, bolnicama itd., a tu su svakako i hotelijeri i restorateri. Bio proizvodnju izvornih proizvoda Jakovčić smatra najvećom šansom za europsku poljoprivredu, a susret u Poreču je prvi objedinjeni forum dviju europskih markica. -Uspijemo li u svojem naumu, europska će poljoprivreda biti najkonkurentnija u svijetu, tvrdi Jakovčić koji najveći benefit preobražaja konvencionalne poljoprivrede organskom vidi u zdravlju i sigurnosti građana, naročito djeci i mladima.
Inače, Poreč je odabran kao domaćin prvog foruma zato što je to zasad jedini grad u Hrvatskoj učlanjen u novu europsku udrugu OCNE (Organic Cityes Network Europe) u kojoj su Pariz, Beč, Milano i drugi gradovi.
Bit će održane ukupno tri panel diskusije na temu pozicioniranja proizvoda na bio tržištu, bio potencijala Istre i Hrvatske te BioGI iskustava u Euroskoj uniji. (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti