Prva A liga odbojkašica: Porečanke šampionski

Sport
22.11.2015 08:21
D. Požarić
(M. MIJOŠEK)
(M. MIJOŠEK)
Utakmica 7. kola Prve lige odbojkašica, prva A jakosna skupina: Vukovar - Poreč 0:3 (20:25, 23:25,17:25). Dvorana OŠ D. Tadijanovića. Gledatelja 150. Suci: Anton Mijić i Vlatko Rakin (oba Osijek).
VUKOVAR: Erak, Pejaković, Ćirić, Mijoković, Nikšić (L), Majer, Mačvanin, Novalić, Kulić, Solaković, Augustinović (L),Lukić,
POREČ: Fatorić, Pahović, Sain (L), Zahirović (L), Novosel, Račić, Ipsa, Jakšetić, Makovac, Sliško, M. Ušić, Licul
Nakon nesretnog ispadanja iz Kupa, smogle su odbojkašice Poreča snage i u Vukovaru večeras odigrale šampionski te su za svega 67 minuta igre s čistih 3:0 upisale novu prvenstvenu pobjedu i požurile natrag, prije negoli ih snijeg zamete.
Pobjeda je ostvarena u susretu koji su kontrolirale od samog početka ponovivši igru i superiornost kao i protiv Rovinja kolo ranije, čime je i ovaj protivnik stavljen u podređen položaj te mu na kraju nije preostalo drugo negoli čestitati Porečankama. Nije niti vukovarsko gostovanje proteklo bez problema u slaganju ekipe, jer osim otprije ozlijeđenih Jozić i Duspare nisu putovale ni Sučić i virozna Ana Ušić pa je Miodrag Stojaković u Slavoniju poveo šaroliki sastav s čak pet mlađih igračica, no one brzo igrački odrastaju, poput Mendi Ipse koja je gurnuta u vatru od početka susreta i uz iskustvo Račić, Pahović, Novosel, Marije Ušić, Jakšetić te libera Sain i Zahirović ostvarila važnu pobjedu.
Svoj je doprinos pobjedi usred Vukovara dala je i mlada Licul koja je ulazila u igru na servis i remetila planove domaćinu. Vraćaju se tako Porečanke više nego zadovoljne učinjenim te se okreću novim izazovima, jer je pred njima već u srijedu uzvratni susret Challenge Cupa. (M. P.)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti