Provalnici obili sef u velikoj raspravnoj dvorani

Crna kronika
24.01.2013 09:10
D. Požarić
Sud je danas radio, no zbog kvara na serveru do daljnjeg ne radi zemljišnoknjižni odjel (M. SARDELIN)
Sud je danas radio, no zbog kvara na serveru do daljnjeg ne radi zemljišnoknjižni odjel (M. SARDELIN)
Policija još nije uhitila odgovorne za provalu u porečki Općinski sud, a trenutno nema podataka jesu li eventualno nestali spisi ili pak neki drugi važni dokumenti.
Provalnici su na prvom katu zgrade obili sef koji se nalazi u velikoj raspravnoj dvorani, no nije poznato što je iz njega ukradeno. Zbog sumnje da su provalnici sa suda ipak odnijeli neki važan dokument predsjednik suda Alen Barbić formirao je komisiju koja će provjeriti stanje dokumentacije i oštećenja u zgradi.
Inače, zgrada suda je nakon očevida temeljito očišćena i sud sada gotovo normalno radi. Naime, samo je zemljišnoknjižni odjel zatvoren, ali zbog kvara na serveru, no i taj bi kvar serviseri trebali ubrzo otkloniti. Glasnogovornik suda, sudski savjetnik Vedran Juričić, rekao nam je da kvar za sada nije povezan s provalom budući da postoje problemi s telefonskom i internetskom mrežom u zgradi.
- Kvar na telefonskoj mreži djelomično je otklonjen, a ubrzo će i zemljišnoknjižni odjel biti u funkciji. Što se tiče nedostataka dokumenata i oštećenja komisija će nakon pregleda utvrditi što nedostaje. Sef koji se nalazi u velikoj raspravnoj dvorani na katu je obijen, ali trenutno ne znamo što je i je li uopće nešto iz njega ukradeno. Morat ćemo čekati izvještaj komisije, kazao nam je Juričić.
Provala u porečki Općinski sud prva je provala takve vrste u Istri, odnosno do sada nisu evidentirane provale u istarske palače pravde. Dogodila se u noći s ponedjeljka na utorak kada je nepoznati počinitelj, ili više njih, obio stražnja vrata suda. U prizemlju zgrade su potom porazbacani dokumenti, a na koncu je sve "obojano" prahom iz vatrogasnog aparata.
Temeljit očevid obavili su kriminalistički tehničari iz PU istarske i državni odvjetnik iz Pazina Darko Pavičić. Djelatnici suda su pak, upravo zbog očevida, radni dan proveli ispred zgrade. (M. SARDELIN)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti