Provaljeno u dva vozila

Crna kronika
03.07.2015 07:17
D. Požarić
Ilustracija (Foto: Arhiva)
Ilustracija (Foto: Arhiva)
Nepoznati počinitelj je u dva dana krajem lipnja provalio u dva vozila stranih oznaka u Ulici Karla Huguesa u Poreču. Materijalna šteta pričinjena vlasnicima iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna.
U razdoblju od 28. do 30. lipnja provaljeno je u automobil VW Tiguan, vlasništvo 30-godišnje švicarske državljanke i automobil VW Passat, vlasništvo 47-godišnjeg austrijskog državljanina. Iz oba automobila su ukradeni navigacijski uređaji.
Kako bi se spriječili ovakvi događaji, PU istarska skreće pozornost građanima na modalitete krađa i provala u vozila te na mjere koje svatko može poduzeti, a koje će smanjiti vjerojatnost da postanete žrtvom kaznenog djela.
Provale i krađe iz osobnih vozila najčešće se događaju na parkirališnim prostorima, ispred stambenih zgrada, trgovačkih centara, zdravstvenih ili obrazovnih ustanova, i to u poslijepodnevnim i večernjim satima. Najčešći oblik provala u automobile je kroz bočna stakla, razbijanjem stakla i krađom predmeta koje lopov prve uoči ili pronađe u vozilu. Za sprečavanje provale u vozila i krađe iz njih nije potrebno nikakvo novčano ulaganje, već promjena ponašanja i navika tako da se ne privlači pažnja počinitelja i da se na njega ne djeluje poticajno. (M. S.)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti