Promocija priručnika 'Lokalni novac' autora Johna Rogersa

Kultura
25.06.2015 07:52
D. Požarić
John Rogers na Prvoj konferenciji o dobroj ekonomiji, Zagreb 2014.
John Rogers na Prvoj konferenciji o dobroj ekonomiji, Zagreb 2014.
Savez udruga Rojca i Tranzicijska Pula pozivaju na predstavljanje hrvatskog izdanja priručnika "Lokalni novac" autora Johna Rogersa. Predstavljanje će se održati u petak 26. lipnja u 20 sati u Dnevnom boravku Društvenog centra Rojc, Gajeva 3, Pula. Ulaz je slobodan, a svi posjetioci dobit će na poklon primjerak knjižice.
Priručnik je objavljen u sklopu projekta "milo za drago" kojeg Savez udruga Rojca i Tranzicijska Pula provode u partnerstvu s udrugama trenutak.39 i Hrvatska permakultura uz potporu Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.
Uz predstavljanje priručnika bit će održan i okrugli stol o razmjeni bez upotrebe novca. Moderator predstavljanja i okruglog stola je Nenad Maljković iz udruge Hrvatska permakultura.
Kako je bilo na zagrebačkoj promociji knjižice pogledajte ovdje .
O autoru priručnika:
John Rogers je svjetski stručnjak za lokalne valute i sustave razmjene bez novca. Izbrusio je zanat na lokalnim valutama deset godina održavajući sustav lokalne razmjene u Walesu. Jedan je od suosnivača Velškog instituta za valute u zajednici (Wales Institute for Community Currencies) pri Sveučilištu Newport, kojeg je od 2003. do 2007. vodio s Geoffom Thomasom. Njih su dvojica koordinirala istraživanje učinaka banaka vremena u bivšim rudarskim zajednicama, a rezultati su objavljeni pod naslovom "Prikriveni posao" (Hidden Work) u nakladi Fondacije Joseph Rowntree. Rogers je, uz Margrit Kennedy i Bernarda Lietaera, jedan od autora knjige "People Money - the Promise of Regional Currencies", te također izvanredni znanstvenik pri Institutu za vodstvo i održivost (Institute for Leadership and Sustainability, IFLAS) Sveučilišta Cumbria. Bio je jedan od govornika na Prvoj konferenciji o dobroj ekonomiji 2014. u Zagrebu. Uključen je u projekt "milo za drago" kao savjetnik za dizajniranje sustava razmjene.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti