Prometni recidivisti ostali bez automobila

Crna kronika
12.03.2024 11:08
D. Požarić
Ilustracija
Ilustracija
Izvor: PU istarska
Policija jučer u prometu zatekla dvoje prometnih recidivista koji su zbog grubog kršenja odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama uhićeni, dok su im automobili privremeno oduzeti.
Oko 15 sati, u Rovinjskoj ulici u Puli zatečen je i kontroliran 28-godišnjak koji je upravljao automobilom pulskih registracijskih oznaka prije ponovnog stjecanja prava na upravljanje, nakon što mu je 2021. zbog prikupljenih negativnih bodova vozačka dozvola poništena. Vozač je odbio testiranje na prisutnost opojnih sredstava u organizmu, pa je uhićen i doveden na nadležni sud koji mu je odredio zadržavanje u trajanju od 15 dana, dok mu je automobil privremeno oduzet.
Nešto kasnije, oko 18 sati, na kolniku Ulice Giordano Dobran u Šišanu policajci su zaustavili i automobil pulskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 33-godišnjak. Nadzorom je utvrđeno da automobilom upravlja za vrijeme dok su mu na snazi tri zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije, zbog čega je uhićen te će tijekom dana biti doveden na nadležni sud. Automobil mu je privremeno oduzet.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti