Projekt očuvanja maritimne baštine 'Mala barka 2' plovi dalje

Istra
10.07.2018 08:37
D. Požarić
Rovinj (Foto: malabarka.eu)
Rovinj (Foto: malabarka.eu)
Očuvanje, zaštita, promicanje i razvoj pomorske baštine glavni je cilj projekta "Mala barka 2" čiji su se partneri okupili u petak u Rovinju kako bi održali sastanak Upravnog odobra i razmijenili iskustva u realizaciji projekta.
-Kao i prije gotovo dvije godine kad je projekt započeo, sretni smo biti dijelom priče koja valorizira, štiti i promovira maritimnu kulturnu baštinu Sjevernog Jadrana. Kolegama iz Slovenije i Kvarnera pokazali smo naš grad i upoznali ih s načinima očuvanja naše maritimne baštine kroz brojne aktivnosti Ekomuzeja batana, naglasila je Tamara Nikolić Đerić, predsjednica Udruge Kuća o batani i stručno-programska voditeljica Ekomuzeja batana/Ecomuseo batana koja je uz Melitu Raukar, pročelnicu Upravnog odjela za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Primorsko-goranske županije i Dejana Kocijančića, direktora Turističke zajednice Izole govorila na press konferenciji održanoj prije sastanka Upravnog odbora.
Na samom sastanku izneseni su postignuti rezultati te najavljena još intenzivnija suradnja u ostvarivanju zacrtanih ciljeva.
"Mala barka 2 - Očuvanje pomorske baštine Sjevernog Jadrana" projekt je sufinanciran sredstvima EU fonda za regionalni razvoj iz Programa suradnje INTERREG V-A SLOVENIJA HRVATSKA, a njena su tri glavna cilja katalogizirati i očuvati pomorsku baštinu, izgraditi turističku infrastrukturu te razviti prekogranični turistički proizvod. Uz Ekomuzej batana partneri na projektu su Primorsko-goranska županija, TZ Kvarnera, Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka, Udruga i Općina Izola, TZ Izola, Općina Piran i Pomorski muzej "Sergej Mašera" Piran. (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti