Proglašeni pobjednici ovogodišnjeg PhotoCITY natječaja

Lokalno
25.02.2013 09:34
D. Požarić
1
1
Lovrečki je KAF u subotu u galeriji 'Placa', organizirao proglašenje ovogodišnjih laureata međunarodnog foto-natječaja PhotoCITY.
Članovi međunarodnog stručnog žirija, u sastavu Adnan Bubalo (BiH), Damjan Uršič (Slo) i Dalibor Talajić (HR), odabrali su najbolje radove od preko 730 prispjelih fotografija 280 autora iz 49 zemalja sa svih kontinenata.
Iz ruku predsjednika lovrečkog foto-kluba Kristiana Macinića ovogodišnje je prestižno priznanje,kao i nagradu sponzora SolMelie, primio Roberto Pavić iz Zagreba, autor pobjedničke fotografije. Za najbolju kolekciju nagrađena je nizozemsko - ruska umjetnica artističkog imena Masha Ru, koja je za svoju zbirku osvojila postavljanje samostalne izložbe u galeriji 'Placa'. Pored navedenih, 2. i 3. nagradu odnijeli su fotografi iz Indije, Somenath Mukhopadhyay i Sudipto Das, 4. mjesto osvojila je Elena Kusalo iz Splita, dok su nagrađeni još i Rina Vukobratović iz Srbije, Ivan Kelava iz BiH i Edgaras Vaicikevičius iz Litve. Žiri je još pohvalio i radove Geregely Kömöz iz Mađarske, Maje Medić iz Srbije, Olge Ganzha iz Nizozemske, Rajana Miloševića iz Hrvatske, te Vilde Inderhus iz Norveške.
U izložbenoj galeriji organizatori su za ovu prigodu postavili i 52 selektirana rada koji se mogu razgledati radnim danom na zahtjev ili najavu do 06. ožujka.
Posjet galeriji i postav odabranih fotografija s natječaja može se vidjeti i putem ovog linka .

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti