Produbljivanje suradnje između Regije Veneto i Istre

Hrvatska i svijet
26.11.2012 15:16
D. Požarić
1
1
"Veneto i Hrvatska: procesi integracije i korištenje gospodarskih potencijala" naziv je manifestacije koja je danas u sklopu Dana otvorenih vrata – 10. Europskog tjedna regija i gradova te u organizaciji talijanske regije Veneto održana u mjestu Montecchio Maggiore nedaleko Vicenze. Cilj ovog događaja je bolja uspostava međuregionalnih odnosa između Italije i Hrvatske, osobito otvaranje mostova suradnje s regijom Veneto.
Istarsku su županiju predstavljali Oriano Otočan, pročelnik za međunarodnu suradnju i europske integracije i županijska vijećnica Alida Perkov, ujedno i predstavnica Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Pula, a u radu je sudjelovao i veleposlanik Republike Hrvatske u Rimu Damir Grubiša.
Na skupu je naglašeno da između dvije regije postoje brojne mogućnosti za suradnju, poput ekonomske, kulturne, turističke, a osobito za suradnju putem programa Europske unije, koja će se još više intenzivirati ulaskom Hrvatske u tu organizaciju država.
Spomenuta je i odlična suradnja ureda dviju regija u Bruxellesu, s naglaskom na njihova dosadašnja iskustva na područjima gospodarske i turističke suradnje, transporta i promocije tipičnih regionalnih proizvoda, stoji u priopćenju iz Ureda župana.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti