Priveden zbog provala, policija pronašla i ručnu bombu

Crna kronika
21.12.2020 11:55
Foto: PUI
Foto: PUI
Pulska policija je utvrdila sumnju da je 34-godišnjak počinio tri kaznena djela teške krađe i po jedno kazneno djelo posjedovanja, izrade i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.
Muškarca se sumnjiči da je u noći sa 7. na 8 prosinca, u Koparskoj ulici u Puli, provalio u ugostiteljski objekt i teretno vozilo. Iz ugostiteljskog objekta ukrao je novac i alkoholna pića, čime je 59-godišnjeg vlasnika oštetio za nekoliko tisuća kuna, dok je iz teretnog vozila VW Transporter, ukrao razne alate i uređaje, čime je pravnu osobu iz Slavonskog Šamca oštetio za također za nekoliko tisuća kuna.
Tijekom istrage utvrđeno je kako je 34-godišnjak još jednu provalu počinio početkom srpnja, kada je provalio u vikend kuću u Pavićinima, gdje je ukrao novac, ručni sat i druge predmete, čime je 67-godišnju slovensku državljanku oštetio za nekoliko desetaka tisuća kuna.
Policijski službenici obavili su pretrage dva stana koje osumnjičeni koristi na području Pule te su prilikom pretrage jednog stana pronašli ručnu bombu M-75 i veću količinu predmeta koji potječu iz kaznenih djela, dok su prilikom pretrage drugog stana pronašli službeni spis, za koji je utvrđeno da ga je 34-godišnjak protupravno prisvojio.
Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 18. prosinca u predvečernjim satima, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske. (ls)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti